Skandinavska kriminalna knjižna produkcija je zelo bogata, lahko bi rekel, vsaj zame, navdušujoča. Ko sem prvič prijel v roko knjigo iz te produkcije, sem bil navdušen.

 

Camilla Lackberg je izredno priljubljena švedska pisateljica kriminalnih zgodb, kot tudi njena glavna junakinja pisateljica Erica Falck in glavni kriminalistični inšpektor iz vasice Fjällbacka, Patrik Hedström.

 

Gre za kar zajeten sklop knjig Cammile Lackberg in v vsaki zgodbi lahko spremljamo tudi življenjsko zgodbo obeh omenjenih junakov, zato priporočam, da knjige berete po vrstnem redu, kot jih bom predstavil na Publishwallu.

 

Gre za resnično odlično branje, ki vas ves čas drži v napetosti.

 

Ledena princesa je tako prva (1) knjiga v tem sklopu

 

Založnik o knjigi

 

Po nenadni smrti svojih staršev se pisateljica Erica Falck vrne v svojo rojstno vasico Fjällbacka z majhno in tesno povezano skupnostjo, kjer se je pravkar zgodila tragedija.

 

V kopalni kadi najdejo mrtvo žensko in izkaže se, da gre za Ericino prijateljico iz otroštva Alex Wijkner.

S prerezanimi zapestji je videti, kot da je storila samomor. Patrik Hedström s svojimi sodelavci na policijski postaji Tanumshede začne s preiskavo, Erico pa potegne v mrežo prevar, laži in skrivnosti iz preteklosti. Sprva zgolj naključno, potem pa z vse večjo radovednostjo skupaj raziščeta, kaj se je dogajalo v vasi, kjer imajo vsi nadzor drug nad drugim in kjer je treba za vsako ceno obvarovati svoje skrivnosti.

Ledena princesa je prvenec pisateljice, ki je avtorica psiholoških kriminalk številka ena in najbolje prodajana avtorica na Švedskem. Njene romane berejo v 30 državah in povsod so postali uspešnice. Skupaj je bilo prodanih že več kot 7 milijonov njenih knjig. Pravkar je izdala sedmi roman v seriji iz Fjällbacke.

 

 

Po predlogi te knjige je bil posnet tudi film:

 

 (http://www.imdb.com/title/tt1024902/?ref_=nm_flmg_wr_10 )

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 7