Dolgo smo ga čakali. Seveda smo dolgo čakali predsednika Boruta Pahorja, ki naj bi se »pekel na žaru«. V nedeljo smo dočakali dolgo napovedan »PREDSEDNIK NA ŽARU«.

 

Strah je bil odveč. Namreč strah, ki se je pojavljal v medijih, strah, ki se je pojavljal med pristaši predsednika in strah predsednikovega kabineta, da ne bi predsednika preveč »zapekli«.

 

Nasprotno. Poslušali smo lahko, vsaj večinoma, same hvalospeve na njegov račun oziroma po domače »lezenje v rit«.

Ogenj na žaru je bil precej medel, zlahka bi nanj vrgli še kakšno poleno ali dva. 

Pa si na kratko poglejmo nastope vseh sodelujočih v tej predstavi.

 

Lado Bizovičar je seveda najboljši. Zame je res odličen voditelj, ki se odlično znajde na odru in na voditeljskem stolčku.

Darja Zgonc me je prijetno presenetila in pri njej se lahko vidi, da ima ogromno kilometrine na televiziji. Odlično in tekoče je oddelala svoj nastop. Ni ga preveč kritizirala, niti preveč hvalila.

Alen Kobilica je bil res odličen. Sicer nima kilometrine pred kamero, ampak navdušil je s svojo izjavo:«Gospod predsednik, jaz vas resnično ne morem videt«. Lahko rečem, da je lahko Alen navdih vsem nam, mogoče celo po Cerarjevo :SEM SLOVENEC, NE JAMRAM, AMPAK IŠČEM REŠITVE«.

Pri Ivu Boscarolu se je na začetku malo zatikalo. Videlo se je, da ni vešč takšnh nastopov, je pa svoje »žarjenje« vseeno odlično oddelal, s pravo mero humorja. Iva zelo cenim, je lahko vzor mnogim slovenskim menadžerjem. Je velik strokovnjak in na žalost naši uradniki tega ne vidijo in ga s svojo nesposobnostjo izganjajo v Italijo.

Tina Maze je tudi imela nekaj treme in lahko rečem, da je bila kar prijazna. Ni bilo neke slabe besede za predsednika, bolj kot ne hvaljenje. Ni nič izstopala in njen nastop bo šel kmalu v pozabo.

Bojan Emeršič je bil odličen. »Prevajal« je predsednikovo zlato ribico in njegov nastop mi je bilo zelo všeč. Malo je »pošpikal« ostale udeležence »roštilja«, do samega predsednika pa je bil dokaj blag.

Eva Irgl mi ni bila ravno všeč. Njen nastop je bil povprečen, čeprav se pri njej vidi, da je vajena medijskih nastopov, zato je njena beseda tekla gladko. Ni pa bilo ekega presežka.

Hrvaška gostja Jadranka Kosor je bila simpatična, to pa je bilo tudi vse. Predsednika ni prav veliko »špikala«, bolj kot ne ga je hvalila. Videlo pa se je, da ima gospa smisel za humor.

Ostala nam je še Helena Blagne, ki se je na tem »roštilju« znašla bolj kot ne po naključju. Moram reči, da si kaj veliko od njenega nastopa nisem zapomnil, razen, da je predsednika hvalila.

Zelo me je presenetil Zmago Sagadin, trenerska legenda. Jezik mu je odlično tekel in odlično je zastavil svoj nastop kot trener ekipe, ki je predsednika pekla na žaru.

 

Najbolj pa mi je bil všeč nastop skritega gosta, ki je nastopil že, ko so na žaru pekli Jana Plestenjaka. Oprostite mi prosim, ampak resnično sem pozabil kdo je. Zapomnil pa sem si, da je odličen humoristi in da je izvrstno oddelal svoj nastop.

 

Kot sem že omenil je bil žar predsednika države dokaj mil. Zdi se mi, da so ga nastopajoči malo premalo »pekli«. Manjkalo je malo več zbadanja.

Če primerjamo prejšnje »žare« kjer so bili v glavnih vlogah Vid Valič, Lado Bizovičar in Jan Plestenjak.

 

Za mene je bil vseeno najboljši »žar« z Vidom Valičem, ki si ga lahko ogledate na Youtube na povezavi : https://www.youtube.com/watch?v=mB5Dsffi6j8 .

 

Res super »žar«, ki te nasmeji do solza. Tudi »žar« z Ladom Bizovičarjem je bil odličen.

 

Kot sem že dejal, »žar« s predsednikom države mi ni bil najbolj všečen.

 

Je bilo nekaj zbadljivk in pirkih pripomb, ampak se mi zdi, da še najmanj na Pahorjev račun.

 

Veliko preveč so ga hvalili in obešali na zvon njegovo popularnost.

No drugače pa vsa čast Pahorju, da je sprejel izziv. Na »žaru« si ne predstavljam voditelja opozicije JJ ali kakšnega drugega politika, čeprav bi se lahko npr. na Erjavčev račun zelo zabavali. Samo bi potrebovali boljše goste.