Vedno sem rad bral knjige o MAFIJI. Pa ne gre tukaj za "slovensko mafijo" s katero bi lahko označil vse lopovske združbe, ki "harajo" po Sloveniji že vse od osamosvojitve dalje.

Gre za ITALIJANSKO MAFIJO.

Je še ena odlična knjiga, ki govori  o mafiji.  

Droge, orožje, smeti, nevarni odpadki. Vse skupaj je izreden vir bogastva.

 

Knjiga govori tudi o ponarejanju oblačil vrhunskih znamk, ki jih ponarejajo v zapuščenih skladiščih. Nihče ne reagira, ker si NE UPA.

 

Denar pa pomeni tudi konkurenca in grozljivo pobijanje med klani in knjiga govori tudi o KRVNEM MAŠČEVANJU.

 

Zaradi te knjige je postal ROBERTO SAVIANO eden najbolj iskanih ljudi s strani MAFIJE, ki ga hoče »pospraviti«.

 

Založnik o knjigi

Gomora je prvo knjižno delo Roberta Saviana (1979), novinarja, pisatelja in diplomiranega filozofa iz Neaplja, torej iz mesta, ki mu v veliki meri vlada camorra, tamkajšnja različica italijanske mafije. Prav odraščanje v takšnem okolju ga je spodbudilo h globljemu preučevanju tega fenomena, ki se ga loteva z najraznovrstnejših vidikov, od čisto splošnih opisov do osebnih zgodb njegovih prijateljev in znancev.


Knjiga ni zgolj navajanje statističnih podatkov in nizanje grozljivih opisov krvavih obračunov med posameznimi mafijskimi družinami, pripada tako raziskovalnemu novinarstvu kot književnosti ter je polna grozot in vznemirljivega čara. Avtor piše v prvi osebi in njegova pripoved potegne bralca v brezno, v katero ne seže nobena domišljija.


Prvič je podrobneje predstavljena tudi vloga žensk, ki postajajo znotraj kriminalne organizacije vedno pomembnejše in celo prevzemajo vodilne položaje.


Po izidu Gomore, ki je postala velika mednarodna uspešnica in je bila doslej prevedena v 42 državah, je pisatelj prejel številne smrtne grožnje, zato ga nenehno spremljajo osebni stražarji.

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 7