Včeraj smo na AC Ljubljana – Maribor, na odseku Celje Center – Slovenske Konjice doživeli pravi prometni kolaps. Na žalost sem v tem kolapsu obstal tudi jaz. Ko sem pred časom, koncem Julija napisal zapis o Delih na cesti, ki se povečinoma dogajajo sredi poletnih dopustov (http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/137676/delo-na-cesti ) sem dobil kar nekaj negativnih komentarjev, češ, da nimam pojma kako to poteka itd itd.

Ko smo se zjutraj, nič hudega sluteči potniki »naložili« na avtobus, ki nas je popeljal na enodnevni izlet na Dunaj, resnično nismo pričakovali, da bomo po slabih petih urah vožnje še vedno v Sloveniji.

 

Lahko rečem, da sem par dni pred tem izletom imel kar nekak slab občutek glede tega izleta in mi nekako ni bilo do tega izleta, sploh ker še nekaj dni pred tem z mojo drago nisva vedela ali nama bo zaradi službe sploh uspelo sesti na avtobus.

 

Okrog pol sedmih smo krenili iz Ljubljane in vsi potniki smo bili dokaj dobro razpoloženi. Imeli smo dva voznika in vodiča, ki nam je predstavil celodnevno dogajanje in časovnico.

 

Prihod z nekaj postanki je bil, predviden okrog dvanajste ure, tako, da bi do odhoda nazaj imeli kar nekaj časa za »šoping« po prednovoletnem Dunaju.

 

Na začetku je vožnja potekala normalno, vodiča pa je na začetku celo omenjal, da znamo med potjo iz AC zaviti na regionalko. Zakaj nam je to omenil oziroma ali je imel kakšne podatke o stanju na cesti ne vem.

Ko smo se po mirni vožnji približevali odseku AC Vransko – Celje smo nekaj km pred Celjem opazili kolono, ki se je zaustavljala.

 

Seveda sem takoj pregledal na  moj mobilnik in na portalu DARSA opazil obvestilo, da so na omenjenem odseku krajši zastoji zaradi megle.

 

Seveda se mi je zdelo malce nenavadno, ker smo opazili, da nasproti vozeča vozila vozijo normalno. Se pravi, če je megla od nas naprej, je najbrž tudi v nasprotni smeri.

 

Naš avtobus se je počasi premikal naprej po nekaj metrov in se potem znova ustavil in tako je trajalo nekje slabi dve uri, ko smo le prišli do izvoza za Celje, ker je bila cesta zaprta. 

 

Do tedaj sem vsake toliko časa pogledal na aplikacijo DARS, kjer so še vedno dajali obvestila, da je AC zaprta zaradi MEGLE.

 

Lahko rečem, da sem bil besen na voznika, ker se očitno ni dobro pripravi na pot in da nismo že prej zavili iz AC in se pognali po regionalni cesti Vransko – Slovenjske Konjice.

 

Vodič je očitno imel neke informacije in ne vem zakaj jih ni delil s šoferjem.

 

Voznika bi se morala pripraviti na pot in si pogledati kakšne so razmere ne cesti in potnike pripeljati na cilj ob primernem času in se izogniti zastojem.

 

ŠALABAJZERJI.

 

Sam se vedno pripravim na pot, tako, da pogledamaplikacijo DARS ali grem na internetno stran www.promet.si kjer so vse prometne informacije.

Ko smo okoli 8.30 ure zavili na reginalko pa nismo pričakovali takšnega kolapsa. Kot so poročali mediji je bila stoječa kolona dolga celih 18 km.

 

KATASTROFA

 

Potniki smo bili jezni, besni, ker, če se ne bi premaknili iz Slovenije do 13.ure, potem nekako ne bi imelo smisla oditi na Dunaj, ker bi praktično lahko samo obrnili na Dunaju in se vrnili nazaj v Slovenijo.

 

V tem času so na internetnih portalih že dobili nove informacije, da naj bi bila za zaporo »kriva« dela na omenjenem odseku.

 

Pisalo je tudi, da je bila za ta vikend predvidena največja gneča na tej AC in nikomur ni bilo jasno, kaj hudiča počne DARS. Kako da so se ravno včeraj lotili dela.

 

Informacij na aplikaciji DARS o teh delih še vedno ni bilo. Še vedno je pisalo, da je gneča zaradi megle.

 

HALOOOO

 

Ko sem danes preverjal informacije na njihovi aplikaciji, sem opazil, da so včerajšnji dan enostavno IZBRISALI.

 

Enostavno ni podatkov o časovnici včerajšnjih njihovih zapisov.

 

Pomislil sem, da se zapisi za en dan nazaj izbrišejo, ampak NE, vsi zapisi in 18.12.2015 so še vedno notri, tudi za nekaj mesecev nazaj.

 

ZAKAJ JE BIL VČERAJŠNJI DAN IZBRISAN?

 

Ker so LAGALI? Ker so nam ves čas LAGALI?

 

DOKAZI so izbrisani........

Za to soboto je bilo že nekaj časa znano, da bo med najbolj obremenjenimi s prometom in prav čudi me, kako, da niso izločili tovornega prometa, ker kamionov je bilo ogromno in seveda je bila zato gneča še toliko večja.

 

Na koncu so nam postregli z informacijo, ki jo lahko vidite na strani : http://www.24ur.com/novice/slovenija/foto-ce-se-odpravljate-proti-mariboru-pozor-na-stajerki-pred-celjem-8-kilometrska-kolona.html .

Nikogar ne bom obsojal, čeprav je toliko zadev sumljivih, da kar smrdi.

 

Menda je bilo nujno opravilo v predoru Pletovarje, kjer naj bi počila neka plošča.

 

Zanimivo je to, da so ti predori dokaj novi in da se kar naprej dogajajo neke nesreče oziroma napake oziroma poškodbe vozišča.

 

Ampak pustimo to.

 

 Danes so sporočilo, da danes ne bo zapore : http://www.24ur.com/novice/slovenija/po-sobotnem-prometnem-kolapsu-napovedane-popolne-zapore-na-stajerski-avtocesti-danes-ne-bo.html .

 

Kaj to pomeni?

 

Ali to pomeni, da so ploščo v predoru Pletovarje že zamenjali ali pa so se odločili, da zaradi včerajšnjega kolapsa odprejo odsek AC Celje – Slovenske Konjice, odprejo in dobo NUJNO POŠKODBO VOZIŠČA raje odpravili kasneje.

 

Me prav zanima ali bo ta informacija prišla v medije.

 

 Kot sem rekel, nikogar ne bom obtoževal. Še najbolj sem bil jezen na naše voznike in na vodiča, ki so se zelo slabo pripravili na vožnjo proti Dunaju.

 

Izlet se je sicer končal dobro ampak vseeno z grenkim priokusom.