Pa smo tik pred zdajci. Tik pred velikim finalom. Tik pred razglasitvijo velikega zmagovalca »KMETIJE NOV ZAČETEK«.

Veliki finalisti tega šova so znani že skoraj teden dni in to so :

FRANC      BRUNO        MIHA         in         FAKI.

 

Že v mojem drugem zapisu tega šova ( http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/144670/kmetija-prve-spremembe-analiza-v ) sem nekako postavil favorite za končno zmago.

Za FRANCA sem imel sicer nekaj kritik ampak je z vsakim nadaljevanjem pridobival plus pike.

BRUNO je bil že od začetka moj favorit in je začel že z visoko oceno 9.

MIHA je bil tudi že od začetka velik favorit z oceno 9.

FAKI pa pa je tudi pričel zelo dobro in si je na začetku zaslužil oceno 8.

 

V drugem mojem zapisu (http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/146301/kmetija-druge-spremembe-analiza-vi ) je iz dveh nastala ena družina in FRANC je že oblikoval zmagovalno četverico, samo, da je namesto MIHE, mesto četrtega zasedel njegov ljubljenec NIKO.

Tudi v naslednjih spremembah (http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/148823/kmetija-nove-spremembe-analiza-vii ), se »rating« pri finalistih ni kaj dosti spreminjal.

FRANC je dobil visoko oceno 8,5.

BRUNU je ocena zaradi obnašanja do BARBI malo padla.

Miha je obdržal visoko oceno 9.

FAKIJU pa je ocena pričela padati, predvsem po zaslugi njegovega grdega obnašanja do BARBI in do nekaterih ostalih udeležencev šova, ki pa je bila tudi posledica odhoda njegove drage MARUŠE iz posestva.

Analiza št 8 se je imenovala NAJMOČNEJŠI (http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/149580/kmetija-najmocnejsi-analiza-viii ).

Miha je bil še vedno moj najmočnejši favorit, ki je s svojim obnašanjem na kmetiji še vedno obdržal najvišjo oceno 9.

FRANC, kot drugi favorit je obdržal oceno 8,5, čeprav se je še vedno grdo in poniževalno obnašal do žensk in jih poimenoval GOLAZEN.

FAKI je nekako zrasel nazaj na oceno 8, ker se je zopet spremenil na bolje, se sprijaznil z odhodom Maruše in postal spet oni stari Faki iz začetka tega šova.

BRUNU je sicer malo padla ocena ampak še vedno je ostal eden izmed mojih favoritov.

Sledil je še moj predzadnji zapis (http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/152118/kmetija-ne-priznam-in-pika-analiza-ix ), ki se je osredotočil predvsem na posnetek, ki je ujel nekoga izmed najmočnejših pri vlomu v zaprto hišo. Veliko je bilo ugibanja in vsaj meni se je zdelo, da je bil ta vlomilec MIHA.

Tu pa se je že izoblikovala moja dvojica favoritov in sicer FRANC in BRUNO.

MIHA si je podrl oceno zaradi domnevnega vloma in zanikanja. Seveda pa je pri vsem tem lahko šlo samo za provokacijo producentov oddaje in najbrž obraza domnevnega vlomilca ne bodo nikoli pokazali.

FAKIJA sem nekako postavil na tretje mesto, ker je bil vseeno ves šov zelo priden, delaven in »normalen«, je pa tudi »presenetil s tem, da je dal MIHI imuniteto in ga s tem obvaroval dvoboja z BRUNOM.

Moj zadnji zapis pa je bil PRED CILJNO RAVNINO (http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/153898/kmetija-pred-ciljno-ravnino-analiza-x  ) v katerem sem nekako ostal na istem glede mojih favoritov in povratek starih tekmovalcev na »kraj zločina«.

Pokazalo se je, da gre  kar lepemu številu »bivših« v nos FAKI in da jim je cilj izriniti ga tik pred zdajci, tik pred VELIKIM FINALOM.

Med POROTO se je združila SVETA TROJICA: MAJA, BARBARA in NIKO, ki so odločeni, da iz igre vržejo FAKIJA.

Seveda ima FAKI svojo zaveznico v MARUŠI, ki pa skuša pridobiti na stran ANITO in BOJANA.

Načrt SVETE TROJICE se lahko izzide, če bodo preostali trije glasovali različno. To pomeni, da bi npr., MARUŠA in ANITA glasovali za BRUNA, ker ANITA najbrž ne bo glasovala za MIHA, njenega ljubimca.

Velik vprašaj pa se pojavlja pred BOJANOM, ki pa ga bosta najbrž FAKI  in MARUŠA poskušala »prepričati« tako ali drugače, da glasuje za BRUNOTA.

Kaj se bo pa zgodilo v primeru neodoločenega rezultata 3:3, pa ne vemo. Ne vemo kdo bo potem odločil.

Lahko se zgodi, da bodo potem odločali sami FINALISTI.

Potem lahko predvidevamo naslednje:

FRANC bo dal glas BRUNU.

MIHA bo dal glas BRUNU.

FAKI bo dal glas BRUNU.

BRUNO pa bo dal glas MIHI.

To je seveda ČRN SCENARIJ, ki pa se, upam, ne bo uresničil.

Konec koncev pa naj zmaga najboljši.

 

V primeru pa, da FAKI vseeno ostane med SVETO TROJICO in da bo glasovanje ZA VELIKI FINALE preko telefona, pa se zaradi veliko negativnih komentarjev oziroma komentarjev proti FAKIJU, zgodi, da bo VELIKO FINALE :

FRANC                        &                          MIHA.