Komaj so se tekmovalci KMETIJE-NOV ZAČETEK  »rešili« Dominike, je le-ta že prispela nazaj na »kraj zločina«, tako kot skoraj vsi ostali izpadli tekmovalci tega resničnostnega šova.

Moram priznati, da mi je bilo pred zadnjo bitko v areni popolnoma vseeno kdo se bo vrnil nazaj v bitko za 50.000 EUR. Mi in sotekmovalci smo lahko videli tudi drugo plat Dominike oziroma tiste plati, ki je sama ni oziroma ni hotela pokazati in ta je, da je dobra mama, ki lepo skrbi za svojo zelo simpatično hčerkico.

Po zmagi Mihe (dobro bi bilo, da bi simpatična Saška pravilno sklanjala njegovo in še kakšno ime) so bili njegovi »kompanjoni« seveda navdušeni, da so se končno znebili vseh »bab«. Če potegnem vzporednico z šovom, ki sem ga opisal v prejšnjem zapisu (Gostilna išče šefa) smo lahko videli, da so se  v obeh šovih dokaj hitro znebili žensk.

Kaj nam to pove o Slovencih lahko razmišljate sami.

Ko je preostalih 5 tekmovalcev izvedelo, da naslednji dan pridejo nazaj stari tekmovalci (na kar bi lahko bili pripravljeni, saj se je enako zgodilo že prejšnjo sezono) so postali slabe volje, saj so vedeli, da se bo sedaj lahko njihova igra podrla.

Ker ne vemo kakšno nalogo bodo imeli »prišleki« v naslednjem  tednu, lahko samo ugibamo.

Ali bodo imeli nalogo izbrati prvega dvobojevalca? Ali bodo imeli nalogo koga takoj izključiti? Ali bodo imeli nalogo takoj poslati nekoga v finale?

To bomo izvedeli jutri.

Ker pa je Dominika izbrala FRANCA za glavo družine, naj bi to pomenilo, da je simpatični, navihani »Trbovc« že v finalu.

Že včeraj smo lahko opazili, da je večina »povratnikov« bolj kot ne nezadovoljnih, da so se morali vrniti na »kraj zločina« in da konec koncev niso več v igri, lahko pa odločajo oziorma »zrežirajo« ali nekomu tlakujejo pot v finale.

Dobil sem občutek, da je kar nekaj »povratnikov« proti enemu iz največjih favoritov Fahrudinu alias FAKIJU.

Tisti, ki ste spremljali celoten šov ste lahko videli, da je bil Faki mariskomu trn v peti in vsi ti izpadli tekmovalci so lahko preko TV in interneta pogledali oddaje in prispevke za nazaj in najbrž analizirali obnašanje in izjave Fakija in si še bolj ustvarili mnenje o njem.

Faki je bil prva dva meseca dokaj umirjen in ni dajal nekih izjav, ki bi mu lahko pri odločanju »povratnikov« škodilo. Prvič pa se je zalomilo z Barbi, ko je bil  po odhodu Maruše še posebej naspidiran, kar je razumljivo, potem pa se je zadnji mesec stopnjevalo, kar pa je po svoje tudi razumljivo saj so tekmovalci že vsega naveličani, ker pogoji niso najboljši in popuščajo živci.

To mu lahko seveda ta teden škodi, ker se bo marsikdo od »povratnikov« obrnil proti njemu.

Ima pa Faki še imuniteto, ki mu jo nihče ni niti poskušal zbiti, tako, da se zna zgoditi, da Faki vseeno pride v finale.

Drugi na tapeti bi lahko bil Bruno, ki je sicer celoten šov bolj kot ne neškodljiv, je bil pa na trenutke malo manj delaven, pa tudi v zadnjem mesecu so se njegove izjave stopnjevale v smeri zaničevanja posameznih sotekmovalk(cev).

MIHA v celotnem šovu ni posebej izstopal.  Od začetka se je »šlepal« s Fakijem, mu je pa za sedaj nedokazan »izlet« v zaprto novo hišo močno zmanjšal možnosti, da gre v finale, ker ga je tudi Faki dal na stranski tir. Njegove domislice, ko so pripravljali igro za mentorja in za Saško, pa so nekateri sotekmovalci vzeli preresno in ga že postavljali ob bok homoseksualcev. To pa je itak njegova stvar.

V zadnjih treh tednih smo videli popolnoma drugačnega NIKA. Ko je njegova »vještica« odšla domov, se je zdelo, da je bil samo prvi dan malo nesrečen in naslednji dan je bil v šovu pravi novi Niko. Lahko smo ga spoznali v bolj zabavni, veseli luči in mislim, da bo sedaj ob vrnitvi »vještice« najbolj na zgubi, saj se bodo »povratniki« lahko obrnili proti njemu  ravno zaradi nje in njenega obnašanja. Če pa pride še do kakšnega prepirčka bo pa sploh joj.  Seveda mu ne gre na roko tudi to, da si je Maruša lahko pogledala posnetke oddaj, kjer je bil Niko še pod vplivom »vješitce« in je v tiste nemoči, ko je ona pritiskala nanj izjavljal, da bi Fakija najraje ustrelil in močno »šimfal« čez njega. Tukaj bo sedaj najbrž izgubil Fakijevom podporo.

FRANC je pa itak sedaj prvi favorit za zmago. Priljubil se nam je v vseh teh oddajah, čeprav je mnogokrat zgledalo, da ne mara žensk. Ko je dobil obisk svoje žene pa smo videli, da temu ni tako. Franc pač enostavno ne mara lenuhov, tako moški, kot žensk.

Še posebej pa je presenetil, da bo v primeru zmage, vsem preostalim moškim razdelil nagrado in še nekaj denarja dal Jacqueline. Sam si bo kupil eno parcelo, ostalo pa bo razdelil. Vsa čast Francu in vem, da bo v primeru zmage to nagrado resnično razdelil.

Menda se govori, da so se fantje zmenili, da bodo vsi delili nagrado. Če se po slučajnosti zgodi, da zmaga Niko, mu bo »vještica« zagotovo preprečila razdelitev nagrade, kar je včeraj že izjavila.

Tudi za preostale tekmovalce ne bi dal roke v ogenj, da se bodo, če so se to resnično domenili. Držali »zaveze«.

 

Pa saj je to konec koncev stvar posameznika.

 

Jaz samo vem, da če nekaj obljubim ali dam neko zavezo, da to izpolnim.

 

No dragi moji. Uživajmo še ta dva preostala tedna, pa bomo potem še kaj pokomentirali.

Zapis je kot vedno plod moje domišljije in nima zveze z resničnim življenjem ali šovom. Vsaka podobnost z resničnimi osebami je zgolj naključna.