Pred dnevi sem obiskal svoje starše. Včasih mi je kar nerodno ker se premalokrat oglasim, čeprav nismo tako daleč narazen. Zaenkrat sta še pri moči in lahko skrbita sama zase.

Vendar se še vedno, tako kot sem pisal že v prvem podobnem zapisu (http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/139060/ker-ne-znas-reci-ne-ti-lahko-prodam-prav-vse ), pojavijo »trgovci« oziroma »vsiljivci«, ki brez vesti »namamijo« takšne ljudi, kot sta moja starša, samo da prodajo neki izdelek, po navadi še na obroke, tako, da jih »zavežejo« za dve ali več let.

 

Seveda sem zopet doživel neprijetno presenečenje, ko je mami povedala, da sta se z očetom prejšnji dan udeležila »seanse« v bližnji gostilni, kjer so jima pokazali nekaj izdelkov, za povrhu pa so ju še lepo pogostili.

 

Vsa vesela mi je hitela razlagati, da je kupila eno odlično zadevo in sicer masažni aparat za noge. Poleg tega sta z očetom dobila še eno stvar zastonj, kar se je izkazalo, da ni res, da sta za njo vseeno plačala 100 EUR in da sta dobila pri znani gostilni še bon za 12 oseb in da vsakemu pripada kosilo.

 

Pa to še ni vse. Dobila sta še dva kupona za obisk term za dvo-dnevno bivanje za ceno cca 60 EUR po osebi.

 

Mami sem najprej rekel, da ni potrebe , da bi kupovala takšne stvari, ker se jih hitro naveličata. Pa mi je odvrnila, da je to super zadeva in  da sta jo že sprobala in da je oh in sploh.

 

Potem sem jo vprašal za račun.

 

Ko sem videl ceno 560 EUR sem se zgrozil.

 

Takoj sem vprašal »strica googla« in ta mi je dogovoril, da enako, popolnoma enako zadevo ponujajo na nemške internetnem portalu na onilne trgovini za 135 EUR.

 

Potem se mi je utrgalo!

 

Vzel sem telefon in poklical podjetje, ki je prodalo ta masažni aparat moji materi.

 

Oglasila se je gospa in takoj sem pričel z »napadom«. Povedal se mi kako lahko nek aparat, ki v tujini stane 135 EUR, prodajajo ljudem za 560 EUR, to pomeni najmanj 4 x cena.

 

Gospa na drugi strani mi je brez sramu odgovorila, da imajo pač takšne cene in da ob takšni ceni dobiš še garancijo in slovenska navodila in menda ti je v Sloveniji na voljo servis.

 

Povedal sem ji, da ves ta »dodatek« vseeno ni vreden 4 x cene izdelka. Gospa se ni dala prepričati.

 

Povedal sem ji še, da je zelo nesramno, da takole privabljajo nemočne starejše ljudi, ki seveda zelo radi padejo na lepe besede in na »dodatne« ponudbe in »darila«.

 

Rekel sem ji, da bomo pogodbo prekinili in da bomo stvari vrnili.

 

Vehementno mi je odgovorila, da po pogodbi lahko vrnemo stvari tako kot piše na desno strani pogodbe oziroma ovitka, v katerem je pogodba.

 

Na koncu sem navrgel še, da jim pošljem inšpekcijo, ker imajo oderuške cene in da gre lahko pri tem za hujše kršitve oziroma prekrške.

 

Potem sem poskušal priklicati še »agentko«, ki je z večkratnimi klici »premamila« moja starša, da sta se udeležila »seanse«, kjer sta bila spet »nategnjena«. Agentka se kljub večkratnim klicem ni oglasila in naposled izključila telefon.

 

Ko sem prišel domov sem pogledal še nekaj internernih strani. Tista nemška online stran, ki je prodajala omenjeni artikel, na žalost ne dostavlja v Slovenijo in je samo za nemške kupce.

 

Potem sem pogledal za ta izdelek na nemški strani Amazona in je bila cena artikla 160EUR, kar je še vedno mnogo ceneje kot so ga prodali »oderuhi«.

 

Podoben izdelek, samo ena izvedba za nazaj pa stane na Ebayu  300 EUR z zastonj dostavo v Slovenijo.

 

Malo bom še pobrskal, da staršema najdem enak oziroma podoben artikel, ki bo imel spodobno ceno.

 

Misli, da lahko sedaj vsi vidimo zakaj imamo najbogatejše Slovence ravno iz branže podobnih prodajalcev.

 

Hvala bogu za internet!