Na žalost nima datiranih pisem, se je pa to dogajalo koncem 90tih let in kasneje, vse do nekje 2008.

 

Situacija:

 

Moja bivša žena je imela rada čistočo in seveda s tem urejeno stanovanje. Vse lepo in prav, če ne bi vsega dela nalagala meni, ker naj bi »kao« imela alergije na prah oziroma jaz bi temu rekel alergijo na »delo«.

 

V resnici pa sem jaz alergičen na hišni prah, na trave in na veliko vrst hrane.

 

Ker se seveda nisem vedno uklonil njenim zahtevam, je kot posledica moje NE, nastal prepir oziroma velika DRAMA.

 

V vseh tel letih zakona sem bij jaz dejansko »DEKLICA ZA VSE«, oziroma MOŠKI ZA VSE.

 

Njej je bilo pomembno, da je bilo vse TIP-TOP, pospravljal in kuhal pa sem večinoma jaz.

 

Zakaj sem bil taka »copata«?

 

Po naravi sem miren človek, čustven človek, ki je navajen ustreči, ki ima delovne navade, ki so mi jih, hvala bogu, starši priučili. Enostavno sem že na začetku naredil »napako«. Napako v tem, da sem bil naučen, da sta v zakonu zakonca oba enkopravna in da mi ni bil nikoli problem poprijeti za gospodinjska opravila.

 

Vse lepo in prav, dokler pa te zakonec ne prične izkoriščati. To pa se je zgodilo v mojem primeru. Saj poznate znan pregovor :«ko nekomu ponudiš prst, pa potem zgrabi celo roko in kasneje celotnega tebe.

 

Kar naenkrat je postalo vse  na mojih plečih.

 

Delo doma, plačevanje vseh stroškov v gospodinjstvu, plačevanje vseh položnic, hrane in dopustov in seveda avtomobila, pohištva. V glavnem vsega.

 

Denar je bil tudi eden največjih problemov v najinem zakonu.  Vsi stroški so bili na meni in s tem tudi minusi na bančnem računu in krediti.

 

Pa si poglejmo :

 

 

PISMO 2:

 

Mike pomni

 

Tvoje življenje je dostikrat en sam kup izgovorov in nič drugega. Lepo sem te prosila (2x če ne več), da stepi kovtre, ker imam zjutraj polno grlo. Ti pa nič. čez dan ne moreš, ker so zunaj ljudje (1. izgovor), čeprav meni baba nad nami stresa, ko imamo odprto okno v kuhinji pa za to nima slabega občutka. Potem rečeš, da boš zvečer. Zvečer pa praviš, da nisi imel časa (2. izgovor) in hkrati veš, da če bi hotel, pa nisi, bi našel tistih 5 minut, ampak ti se sprijazniš, da ni časa. Full stvari nam ostaja iz dneva v dan in to me dela živčno. Drugi pa si boljšajo življenje in standard ko se jaz zajebavam s tvojimi forami!!! (nekajkrat podčrtano).

 

Potem pa ti tvoji izgovori. Meni dejansko vzameš voljo do življenja. Če bi vedela, da danes ne bo stepeno, bi sama stepla, kljub bolečinam v trebuhu. Sita pa sem teh obljub in prestavljanja obveznosti na kasneje. SITA! SITA! SITA! (nekajkrat obkroženo). V sedmih letih! SITA! (obkroženo).

 

Potem pa govoriš, kako me imaš rad! Človeku včasih rata kar slabo!  OBRNI (puščica)

 

Drugič, če boš imel obveznost povej, da morš iti domov 15 minut prej in bomo šli domov prej. Ne pa da mi s takimi izgovori (da ni časa) prideš ven! Za skozlat! Če bi imel namen narediti dobro meni, bi na stepanje že danes računal in ga izpolnil. Tako pa (kot dostikrat) mene lepo neki gleda, potem pa se zgovoriš, da nisi imel časa. ZAPOMNI SI! NISEM PRIPLAVALA PO ŽUPI IN PREDOBRO TE POZNAM DO POTANKOSTI! IN VEŠ, DA ME NE BOŠ Z NOBENIM IZGOVOROM ODPRAVIL. ZAČNI TO UPOŠTEVATI (podčrtano), KER NE MISLIM ČAKATI DO NASLEDNJIH PREGLEDOV PRI GINEKOLOGIH! KAR ME ČAKA OČITNO PRI TEBI, ČE BO ŠLO TAKO NAPREJ. KAJ SI BO MISLILA………(hči)???

 

Majhen ostanek nekdanje ……..(ime bivše žene)

 

 

 

 

Kar te ne ubija te ojača. Najbrž mi je ta zakon prinesel tudi nekaj dobrega, če ne drugega pa izkušnjo, kako ne živeti in kakšnega partnerja si ne izbrati!

 

 

 Vsaka podobnost z resničnimi osebami in dejanji je zgolj naključna!