Begunska kriza se nezadržno približuje Sloveniji. Že nekaj časa lahko iz udobnih naslanjačev spremljamo in komentiramo dogajanje na meji med Grčijo in zaradi Grkov še vedno poimenovano bivšo Jugoslovansko republiko Makedonijo (v nadaljevanju Makedonija).

 

Pri dnevnikih in pri drugih dnevnih poročilih smo lahko videli velik naval beguncev iz Sirije, Afganistana in iz ostalih vojnih žarišč po svetu. Makedonska Policija jih je poskušala na meji z Grčijo zaustaviti in jim preprečiti vstop v Makedonijo ampak pritisk množice je bil premočan.

 

Ljudje se odpravljajo proti Srednji in prosti Severni Evropi. Mediji nas strašijo, da so tik pred našimi duri in da je samo še čas, ko bodo preplavili Slovenijo.

 

Vseeno misli, da bodo odšli najprej proti Madžarski, čeprav gradijo visok zid in jih po domače »boli qrac« za begunce, in potem naprej proti Severu Evrope.

 

Od naših politikov ni nobene pametne besede o begunski drami, ker so očitno še vsi na dopustu. Naši ubogi zunanji minister, mora kar naprej prekinjati svoje dopustovanje in se iz svoje vile na Hrvaškem kar naprej vračati v Slovenijo in je nejevoljen, ker ga mediji sprašujejo o tem in o onem. Sam pravi, da dokler ima podporo PM bo pač ostal na svojem položaju. Pa pustimo to.

 

Lahko rečem, vsaj koliko se pogovarjam z ljudmi, s prijatelji in s svojimi najbližjimi, jih je STRAH.

 

Ljudi je STRAH.

 

Strah jih je, kaj nam bo ta begunska kriza prinesla. Strah jih je, da nas bodo preplavili, da bodo porušili naš mir.

 

Kaj pa sploh vemo o beguncih? Kaj je sploh BEGUNEC?

 

Po Wikipedii je  Begunec  oseba ki (z)beži pred nevarnostjo, preganjanjem ali neprijetnostjo zaradi političnih, religioznih ali rasnih razlogov iz svoje domovine.

(Vir https://sl.wikipedia.org/wiki/Begunec )

 

Kot smo lahko razbrali iz njihovih izjav ti begunci bežijo pred vojnimi grozotami, pred tako imenovano Islamsko državo, ki ruši vse pred sabo.

 

Med begunci je veliko nebogljenih žensk in otrok. Je pa tudi zelo veliko mladih ljudi, zdravih mladih moških.

 

Zakaj ljudje bežijo? Zakaj bežijo mladi moški, vsaj po videzu zdravi in močni? Zakaj bežijo iz svoje rodne grude, kjer so njihovi predniki živeli stoletja in tisočletja?

 

Zakaj se to dogaja?

 

Eden od vzrokov je tudi ta, da so jih »zavezniki« enostavno prepustili grozeči islamski državi. Ljudje iz kriznih žarišč so bili skozi zadnjih sto let enostavno navajeni, da so jim Američani, Angleži, Nemci in ostali zavezniki pomagali, da so pregnali sovražnika, pa če je ta bil ali ne.

 

Kje je problem, da so se Američani oziroma, da se je NATO umaknil, da ne posreduje v teh državah iz katerih ljudje bežijo? Zakaj jih vsaj ne oborožijo?

 

Ljudje so zgroženi, ki vidijo novice, kako ti »brezbožniki« uničujejo spomenike naše civilizacije.

 

Pa »nikome ništa«!  Nihče tega ne prepreči, nihče ne reagira!

 

ZAKAJ, SE SPRAŠUJEMO preprosti ljudje?

 

Begunci bodo preplavili Evropo. Oazo miru na zemlji!

 

In tega ni konca ne kraja.

 

Begunci že vrsto let »napadajo« obalo naše zahodne sosede Italije. Več let že spremljamo, kako z čolni, s splavi in z ostalimi sredstvi prihajajo na obalo naše sosede.

 

Ker gre pri tem očitno tudi za odlično poslovanje zločinskih organizaciji, ki odlično služijo s prevozi teh revežev skozi Sredozemlje. Za prevoz s temi plovili plačujejo bajne vsote, ki gredo tudi do 10.000 EUR.

 

Seveda je tem zločinskim organizacijam cilj, da prepeljejo čim več teh revežev v Evropo, ker gre za ogromne zaslužke. Njim ni mar ali pridejo na cilj, ni važno, če se kakšna ladja ali čoln potopi. Oni so že pobrali denar in to dober denar.

 

O tej temi bi lahko pisal in pisal. Pišem kot običajen občan, običajen človek, ki dobi podatke in informacije na spletu, v časopisih in na televiziji.

 

Na koncu koncev je največji problem v tem, da so situacije v državah iz katerih ti reveži, ti begunci bežijo katastrofalne. Kdo je naredil te razmere katastrofalne?

 

HM. Le kdo?

 

Zaradi nafte je bilo potrebno napasti Irak in ubiti Huseina. Zaradi nafte je bilo potrebno napasi Libijo in ubiti Gadafija. Zaradi nafte in droge je bilo potrebno napasti Afganistan.

 

Kaj je nastalo iz teh držav, ko so jih »osvoboditelji« zapustili?

 

Še huje je. Saj sta bila Husein in Gadafi velika diktatorja. Imela sta svoje muhe, pobila sta ogromno nedolžnih ljudi, ampak še vedno ne toliko, kot jih je padlo v teh vojnah in kot jih pade sedaj, ko so veliki rešitelji zapustili te države in naj se znajdejo kakor vejo in znajo.

 

To je to!

 

Ljudje bežijo ker imajo dovolj teh grozot, vsaj večina med njimi. Ker večini »rata« priti v obljubljene dežele, jih seveda poskuša še več in tako ni konca in kraja.

 

S tem denarjem, ki ga bodo države potrošile za begunce, za njihove začasne domove, za hrano in za ostale zadeve bi lahko pričeli reševati zadeve »tam dol« in s tem zajezile prihod beguncev v Evropo.

 

Ljudje se bojijo, ljudje se bojimo, ker ne vemo kaj lahko pričakujemo. Sicer smo se že srečali z begunci iz Bosne in Hercegovine od leta 1992 naprej. Imeli smo nekaj begunskih centrov ampak kot smo lahko videli ni bilo tako hudo, kot se je sprva zdelo. Prišlo jih je okoli 70.000.

 

Pa smo to preživeli in bomo tudi preživeli,če ali ko pridejo ti begunci.

 

Večina jih bo odšlo naprej na zahod, na sever, v Nemčijo, ki je kot vedno obljubljena dežela. Nekaj pa jih bo mogoče ostalo pri nas.

 

Napisal bi lahko cel roman, pa naj si bo dovolj.

Na koncu pa za razumevanje tega sveta in ljudi, ki izhajajo iz npr, Afganistana, še ena odlična knjiga, ki sem jo pred kratkim prebral z naslovom : "Afganistan, kamor se pride bog le zjokat" :

http://www.bukla.si/?action=books&book_id=2800

mike1968 - BEGUNSKA KRIZA

Begunska kriza se nezadržno približuje Sloveniji. Že nekaj časa lahko iz ud