Zakaj VARAMO? Kakšni so znaki, da nas partner VARA? Kaj nas žene k VARANJU?  Ali imamo kakšne zadržke, da bi PREVARALI svojega partnerja?

 

To so vprašanja, ki se dnevno pojavljajo na raznih forumih, na raznih blogih in seveda pri nas samih?

 

Seveda sem se tudi jaz pred leti ukvarjal s takimi vprašanji? No če odkrito priznam, se kaj dosti nisem spraševal o tem, ker sem pač vzel kar mi je življenje ponujalo brez ene same slabe vesti.

 

Kaj pa sploh pomeni beseda VARANJE?

 

Po SSKJ:

 

     várati  -am nedov. (ȃ) 1. z določenim namenom zavajati koga v zmoto: varati prijatelja; varati koga z lepimi besedami / varati samega sebe slepiti ∙ videz vara resnica je pogosto drugačna, kot je videti na prvi pogled 2. biti nezvest v zakonu:ženo vara že tri leta / varala ga je s svojim šefom 

 

prevárati  -am dov. (ȃ) 1. z določenim namenom zavesti koga v zmoto: prevarati prijatelja; prevarati koga z lepimi besedami / prevarati nasprotnika v igri; prevarati sovražnika 2. navadno v zvezi z za povzročiti, narediti, da kdo ne dobi, kar pričakuje, kar bi moral dobiti: prevarali so ga za nagrado; pren. prevarali so ga za ljubezen 3. postati nezvest: prevarati moža; dekle je že večkrat prevaral; prevarala ga je s sosedom

 

Zakaj sem VARAL?

 

O tem se že velikokrat pisal. Zase lahko rečem, da sem VARAL predvsem zaradi izrednega nezadovoljstva v svojem bivšem zakonu. Moja bivša žena je bila izredno ljubosumna in posesivna in lahko rečem, da me je sama porinila na pot NEZVESTOBE. Seveda to ni izgovor za moje VARANJE. Varal sem izključno, ker sem sam tako hotel. Za VARANJE sem se odločil SAM, PRI POLNI ZAVESTI. Je pa bilo obnašanje moje bivše žene, lahko samo eden izmed povodov, da sem VARAL.

 

Seveda je bil eden izmed vzrokov, da sem VARAL tudi to, da je bila doma ponudba sexa manjša, kot pa je bilo moje povpraševanje.

 

Vedno sem bil zelo potenten moški, z veliko potrebo po sexu. Ampak ne potrebo po kar nekem sexu, po praznjenju, temveč po odličnem in pravem adrenalinskem vrhunskem sexu, ko stvari letijo po zraku in ko uživata oba v vsaki sekundi doooolgega sexa.

 

Lahko rečem, da bolj ponižujoče oziroma nesramno in obtožujoče se je moja bivša žena obnašala do mene, večje zadovoljstvo sem čutil, ko sem porival kakšno drugo žensko oziroma ljubico.

 

O mojih ljubicah sem pisal že v enem izmed mojih blog zapisov : http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/127021/moje-ljubice  .

 

To je bil pač moj beg iz bednega zakona, beg iz zakona.

 

Seveda sem si tudi želel neke spremembe. Ko sem pričel z VARANJEM, sem bil poročen skoraj 10 let. Prepričan sem, da po 10-tih letih ali že prej skoraj vsak pomisli na VARANJE. Lahko gre samo za misel, za razmišljanje ali za nujo, da nekaj spremeni v življenju, da človek uide iz neke rutine, ki ga obkroža vsa ta leta.

 

Človek si zaželi neke poživitve, neke spremembe, pa naj si bo to MOŠKI ali ŽENSKA. Mislim, da gre pri VARANJU za razmerje 50%, MOŠKI ali ŽENSKA, čeprav je bila v preteklosti VARANJE bolj domena MOŠKIH. Ne vem pa, če nas ŽENSKE že ne prehitevajo.

 

Po čem to sklepam? Sklepam po mojih ljubicah. Imel sem kar nekaj LJUBIC in 85% jih je bilo POROČENIH ali v kakšni drugi partnerski zvezi.

 

  Kakšni so znaki, da nas partner VARA?

 

Po internetnih straneh lahko opazimo celo vrsto člankov o znakih, ki naj bi kazali, da varamo partnerja ali da nas on vara.

 

http://www.24ur.com/ekskluziv/erotika/dvajset-znakov-da-vas-vara.html

 

http://vizita.si/clanek/dusevnost/sumite-da-vas-partner-vara.html

 

http://www.mladismo.si/novice/4176/10-znakov-da-vas-vara

 

http://www.zenska.si/seks-partnerstvo/partnerstvo/preverite-ali-me-vara/

 

 

Sam se ne spomnil ali sem kazal kakšne znake ali ne. Res, da je bil bivša žena kdaj pa kdaj sumičava, ampak sem jo znal prepričati z zagotovili, da sem ji zvest in da je ne varam. Tako, da ali ti znaki, ki jih navajajo omenjeni portali držijo ali ne, ne vem. Pri meni ni držalo. 

 

Ravno zadnjič sem na FB opazil, da neka ženska sprašuje svoje FB prijatelje kakšni so znaki, da jo partner vara. Priznam pa, da se v to nisem spuščal in nisem bral, kaj so ji »prijatelji« pisali.

 

V glavnem moja bivša žena ni nikoli izvedela,da sem jo varal, pa tudi jaz ne vem ali je ona varala mene, ker mi je bilo to popolnoma vseeno.

 

Kaj nas žene k VARANJU?  

 

Današnji časi so pač taki, da če si človek nekaj zaželi, če si zaželi neko spremembo, če si zaželi LJUBICE(MCA) si bo to pač vzel, po navadi brez predsodka ali slabe vesti.

 

Žene pa nas neka želja po spremembi, po spremembi našega dolgočasnega titma, po odkrivanju nekaj novega, želja po iskanju adrenalina.

 

Konec koncev po nekaj letih poznamo že vsak delček partnerjevega telesa. Skoraj nič nas ne more presenetiti in to nas več ne zanima. Hočemo nekaj novega,  nekaj vzemirljivejsega. Pa je ljubica ali ljubimec lahko mnogo manj atraktivna(en ).

Moj prijatelj, ki ima lepo ženo, pravi, da mu doma ni več do sexa, ampak sosedo, ki je malo starejša, manj lepa, je pa zato bolj sexualna, pa bi pofukal do "fundamenta"

Ali imamo kakšne zadržke, da bi PREVARALI svojega partnerja?

 

Menim, da imamo ljudje vse manj zadržkov. Če se pokaže prilika jo pač izkoristimo. Zadržkov je vse manj. Ljudje smo pogruntali, da živimo samo eno življenje in da želimo, da to življenje izkoristimo na polno.

 

Veliko je tudi zakonov ali partnerstev, kjer velja tihi dogovor med partnerjema, da zaradi takšnih ali drugačnih situacij (npr. otroci), partnerji ostanejo skupaj, ampak obenem živijo vsak svoje spolno življenje.

 

Sedaj težko rečem ali bom še kdaj varal? Ali bom prevaral svojo zdajšnjo partnerko, ki je popolnoma drugačna od moje bivše žene? Za enkrat nimam vzroka za varanje, vsaj ne po tej plati. Je pa res, da mi pa sedaj manjka adrenalina, strasti in poželenja, predvsem z njene strani.

 

Kaj pa lahko storimo, da nas partner ne bi varal?

Hm. Težko vprašanje, ali pač ne. Moja znanka je vedno dejala, da svojemu moškemu nastavi vedno ko si želi. Tu ni izgovorov glava boli itd. itd. Pravi, da ona dobro ve, da če ne bo dobil doma, bo šel pa drugam.

To je ena izmed rešitev.

Včasih pa je večji problem v tem, da je nekdo strasten, nekdo pač ne in tu je vprašanje, kaj se lahko uredi....

Nekaj pa drži. Če si v zakonu nesrečen je mnogo lažje varati in to brez slabe vesti. Lahko pa nastane problem, če se s partnerjem super razumeš in vse ostale stvari "štimajo", ampak je potreba po sexu tolk velika, da te partner ne more dohajati. Tu pa se lahko začne oglašati slaba vest in strah pred tem, da te dobijo in da te partner zapusti.

Kaj pa storiti v tem primeru?

Kdor je bolj sexualen tip to zagotovo razume. Potreba in želja po sexu je tako velika, da težko normalno živiš in se lahko slej ko prej zgodi PREVARA.

Priznam pa, da je sedaj linija zelo tanka, ker meni je Sex ZAKON. Sex je moja osnovna življenjska potreba in brez sexa mi živeti ni.

mike1968 - PREVARE

Zakaj VARAMO? Kakšni so znaki, da nas partner VARA? Kaj nas žene k VARANJU? &