Danes praznujemo vsi tisti, ki smo PONOSNI na naše PARIZANE, na naše OSVOBODITELJE, na ZMAGOVALCE II. svetovne vojne in PONOSNI na našo POLPRETEKLO ZGODOVINO.

 

Obenem pa nas je SRAM. SRAM NARODOVNIH IZDAJALCEV, SRAM nas je OKUPATORJEVIH SODELAVCEV in SRAM nas je tistih, ki poveličujejo belogardiste in domobrance in jim postavljajo SPOMENIKE.

 

PONOSEN sem na RDEČO ZVEZDO, ki nas je popeljala so SVOBODE.

 

Naš boj, boj slovenskega naroda proti Tretjemu rajhu, Nacistični Nemčiji in proti narodovim izdajalcem se je pričel 27. Aprila 1941, oziroma en dan prej, ko so se v Vidmarjevi Vili v Ljubljani sestale skupine Komunistične partije Slovenije, krščanski socialisti, Sokoli in kulturni delavci ter ustanovili Protiimperialistično fronto, ki se je kasneje (Junija 1941) preimenovala v OSVOBODILNO FRONTO.

( Vir : http://sl.wikipedia.org/wiki/Osvobodilna_fronta )

Temeljne točke OF:

 

1.   Proti okupatorjem je treba vršiti neizprosno oboroženo akcijo.

2.   Ta akcija predstavlja izhodišče za osvoboditev in združitev vseh Slovencev.

3.   Stoječ na stališču naravne in usodne skupnosti jugoslovanskih narodov OF ne priznava razkosanja Jugoslavije in deluje z vsemi silami za slogo in enotnost njenih narodov. Hkrati stremi k povezanosti slovanskih narodov pod vodstvom velikega ruskega naroda na temelju pravice slehernega naroda do samoodločbe.

4.   Z osvobodilno akcijo in aktivizacijo slovenskih množic preoblikuje OF slovenski narodni značaj. Slovenske ljudske množice, ki se borijo za svoje narodne in človekove pravice, ustvarjajo nov lik aktivnega slovenstva.

5.   Vse skupine, ki sodelujejo v OF, so se obvezale, da bodo lojalne v medsebojnih odnosih.

6.   Po narodni osvoboditvi prevzame na slovenskem ozemlju oblast OF slovenskega naroda kot celota.

7.   Po narodni osvoboditvi uvede OF dosledno ljudsko demokracijo. Vsa vprašanja, ki presegajo okvir narodne osvoboditve, se bodo reševala na dosleden ljudski demokratični način

8.   V skladu s slovesnimi izjavami Churchilla, Roosevelta in Stalina bo po svoji narodni osvoboditvi o notranji ureditvi Združene Slovenije in o svojih zunanjih odnosih odločil slovenski narod sam. OF bo to elementarno pravico slovenskega naroda uveljavila in branila z vsemi sredstvi.

9.   Narodna vojska na slovenskem ozemlju raste iz Slovenskih narodno-osvobodilnih partizanskih čet in Narodne zaščite, kamor se pozivajo vsi zavedni Slovenci.

(Vir:  http://vedez.dzs.si/dokumenti/dokument.asp?id=565 )

 

 Leta 1992 se je ime praznika Dan Osvobodilne fronte, spremenil v praznik Dneva upora proti okupatorju. Zakaj je prišlo do spremembe imena praznika ne najdem virov. Vem pa, da je v tem času leta 1992 Slovenijo naprej vodila DEMOSOVA Vlada pod vodstvom PETERLETA, od Maja 1992 pa Drnovškova Vlada, ki jo je sestavljala koalicija naslednjih strank :

     -       LDS,

-       SDS,

-       ZLSD ( današnja SD),

-       ZELENI SLOVENIJE,

-       DEMOKRATSKA STRANKA SLOVENIJE in

-       SSS.

 

Leta 2005, pa je Vlada JJ, pod okriljem katerega so v koaliciji poleg SDS sodelovale še :

-       NOVA SLOVENIJA (NSi)

-       SLOVENSKA LJUDSKA STRANKA (SLS) in

-       DEMOKRATIČNA STRANKA UPOKOJENCEV (DESUS).

 

Iz vira oziroma iz spodnjega članka MLADINE je razvidno, da so v tem letu očitno poskušali ukiniti praznik Upora proti okupatorju, ki je bil tudi v polpretekli zgodovini leta 1951 za nekaj časa ukinjen in nadomeščen z drugim praznikom (22.Julij) in po 17 letih, leta 1968 zopet postavljen nazaj na svoje mesto.

( Vir : http://www.mladina.si/96788/kdo-bi-si-drznil-ukiniti-dan-of-kot-drzavni-praznik/ 6.5.2005)

 

Ampak očitno ni prišlo niti do poskusa ukinitve tega praznika.

 

Vsi PRAVI in ZAVEDNI SLOVENCI danes PRAZNUJEMO dan OSVOBODILNE FRONTE in SMO PONOSNI NA NAŠO PARTIZANSKO ZGODOVINO in na RDEČO ZVEZDO!

 SMRT FAŠIZMU!                                                  SVOBODA NARODU!

mike1968 - DAN OSVOBODILNE FRONTE!

Danes praznujemo vsi tisti, ki smo PONOSNI na naše PARIZANE, na naše OSVOBODI