Članek
SCIENTOLOGIJA
Objavljeno Jun 26, 2014

KAJ JE SCIENTOLOGIJA

»Cilji Scientologije so: civilizacija brez norosti, brez kriminala in brez vojn, kjer sposobni lahko uspejo in kjer imajo pošteni ljudje pravice in kjer se človek lahko povzpne na višje ravni,« je zapisal njen začetnik, ameriški pisec in raziskovalec L. Ron Hubbard.

Scientologija človeka definira kot duhovno bit, kot zavesti zavedajočo se enoto, ki je trajna.

Scientologija je razkrila temeljne zakonitosti obstoja; zakonitosti, po katerih deluje življenje, in te zakonitosti vnaša v življenje ter ga tako izboljšuje na dobesedno vseh ravneh človekovega življenja.

KDO JE L. RON HUBBARD

1. Je utemeljitelj DIANETIKE, sodobne znanosti o umskem zdravju, ki je razkrila:  

  • kako pridejo škodljivi zapisi v naš um,
  • v kakšnih okoliščinah se ti zapisi prebudijo in pogubno vplivajo na človekovo življenje,
  • razvil je tehnologijo, ki brez »zdravil«, brez elektrošokov in brez hipnoze ali česar podobnega  popolnoma rehabilitira vsa človekova odklonilna ravnanja, čustvovanja, strahove, psihosomatske težave, težave pri učenju  ipd.

2. Je utemeljitelj Novega pogleda na svet – SCIENTOLOGIJE , v kateri je združil znanstveni in religiozni pogled na svet in enkrat za vselej kot znanstvenik dokazal, da človek je duhovna bit, ki v sebi skriva neslutene sposobnosti in potenciale. Razvil je tehnologijo, s katero lahko vsakdo te svoje skrite potenciale aktivira, jih dvigne na višjo raven zavesti in si ustvari uspešno, bolj veselo, telesno in duševno zdravo življenje.

Nič ne more bolje predstaviti L. Rona Hubbarda kot njegova preprosta izjava: "Rad pomagam drugim in si štejem v svoje največje življenjsko zadovoljstvo videti osebo, kako se osvobaja senc, ki so mračile njene dneve."

KDO NE MARA SCIENTOLOGIJE

Danes obvladujeta svet dva velika lobija: prvi je farmacevtski lobi, poročen s psihiatrijo. Farmacija proizvaja na tisoče ton strupov v rangu heroina, psihiatrija pa jih množično predpisuje ljudem in »zdravi« kemična neravnovesja v možganih (neravnovesja, ki nikoli niso bila dokazana) in naj bi bila vzrok duševnih motenj. Psihiatrična zdravila niso še nikogar pozdravila - to je dejstvo. Vse, kar psihiatri uspejo narediti, je, da otopijo človekov um in njegovo telo. Vse to pa je daleč, daleč proč od Hubbardove tehnologije reševanja človekovih duševnih težav.

V petdesetih letih prejšnjega stoletja je Ron Hubbard svojo tehnologijo demonstriral psihiatrom in obdelal preko stotrideset psihiatričnih bolnikov. Po nekaj mesecih jih je popolnoma rehabilitirane in zdrave vrnil v uspešno življenje.

Psihiatrija je njegovo tehnologijo povsem zavrnila.

ZAKAJ?

Vsakomur, ki ve, koliko je ena in ena, bo takoj jasno ... Če je uspelo v nekaj mesecih popolnoma pozdraviti stotrideset pacientov ... to pomeni v enem letu povsem izprazniti psihiatrično bolnišnico!

Drugo dejstvo:

Da je psihiatrija povsem neučinkovita, je dokumentirano dokazala Mednarodna komisija za človekove pravice CCHR, ki je izdala dokumentarec o psihiatriji z naslovom: Psychiatry - an industry of death (Psihiatrija: industrija smrti). Na podlagi teh dokumentiranih dejstev so v ZDA zaradi pritiska javnosti in številnih tožb proti zlorabam psihiatrov v zadnjih treh letih zaprli več kot 470 psihiatričnih klinik. (glej splet: www.cchr.org)

Drugi lobi, ki mu med kolesi škripa pesek Scientologije, je cerkveni lobij, ki želi držati ljudi na svojih vajetih v slepem verovanju v čudeže in skrivnosti. L. Ron Hubbard je dejal: »Ni čudežev in ni skrivnosti; čudeži in skrivnosti se ne dogajajo v nasprotju z naravnimi zakoni - temveč v nasprotju s človekovim vedenjem oziroma nevedenjem.«

S svojimi številnimi razkritji o zakonitostih življenja in univerzuma je primazal krepke klofute tako uradni znanosti kakor tudi cerkvenim dogmam.

SCIENTOLOGIJA KOT RELIGIJA

Gospod Ocvirk, profesor na Teološki fakulteti v Ljubljani je v neki TV oddaji o Scientologiji dejal, da Scientologija sploh ni religija. V določenem smislu je imel prav, če je dejavnost in cilje Scientologije primerjal le s krščanskimi obredi in verovanji. Beseda – religija – v SSKJ označuje pod prvo definicijo: zavest o obstoju Boga, nadnaravnih sil, vera, verovanje, sistem naukov, norm, vrednot in dejanj, obredov, v katerih se to zavest izraža. Pod drugo definicijo pa beseda religija pomeni tudi nazor, prepričanje, ki velja kot najvišja in najpomembnejša vrednota: humanizem je vrednota našega časa. In to je definicija, ki ustreza Scientologiji.

Kdo se torej boji Scientologije in plačuje rumeni tisk za njeno diskreditacijo – najbrž ne bo težko ugotoviti. Resnica o Scientologiji je napisana samo v delih L. Rona Hubbarda.

V Scientologiji je osnovna dejavnost študij o zakonitostih življenja in procesi, s katerimi posameznik dviga svojo zavest na višje in višje ravni zavedanja, ter osvobojen škodljivih zapisov v svojem umu doseže popolno svobodo duha, dvigne svojo inteligenco in bolje obvlada svoje življenje dobesedno na vseh področjih življenja. Torej gre za razliko med verovati in vedeti.