Članek
Tisk vizitk
Objavljeno Oct 21, 2019

Tisk vizitk potrebujejo vsi podjetniki. Tudi če vaše podjetje temelji na spletu, se povsod srečajte s potencialnimi strankami. Vizitke so neprecenljive vrednosti ne glede na vaš sektor.

Za kaj se uporabljajo vizitke?

Dobra vizitka vas ne predstavlja samo, ampak je dragocen del trženja, ki lahko prinese prodajo ali vodi dolgo, potem ko jo oddate. Obstaja veliko načinov, kako svojo vizitko izročite svoji potencialni stranki. Na primer:

- Mrežni dogodki

- Sejmi, konference in korporativni dogodki

- Pri uporabi drugih podjetij ali dobaviteljev


				Tisk vizitk

Družbene priložnosti

Če pošiljate kakršno koli dopisovanje, na primer račune, potrdila ali izdelke, vključite svojo vizitko. Tudi priložnostno srečanje na ulici je lahko odlična priložnost, da podarite kartico. In ne pozabite, da bo morda vaša vizitka prvi vtis, da bo nekdo imel vaše podjetje, zato mora biti dobro oblikovan in brezhibno natisnjen. Prav zaradi tega vam v nadaljevanju ponujamo nekaj nepogrešljivih informacij o tisku vizitk.

Kakšen papir naj uporabljate za vizitke?

Uporabljate lahko katero koli papir, vendar nikoli ne šparajte na kakovosti. Vztrajajte pri vrhunskem papirju. Obstajajo tudi luksuzni papirji s platnami, lakiranimi in udarnimi teksturami ter karton s kovinskimi in bisernimi zaključki. Cena je nekoliko višja, vendar bo izgled vaše vizitke čisto drugačen.

Kako debela je lahko vizitka?

Debelina morate doličiti pred tiskom vizitke in je prav tako pomembna kot kakovost tiska in papirja. Nihče ne mara tanke, disketirane vizitke. Priporočamo najmanjšo težo 350g, čeprav veliko strank raje izbere 400g. Pri tisku vizitk lahko izberete tudi dvojno, trojno in celo štirikratno debelih vizitk, ki segajo do 1190g. To je najdebelejša vizitka, ki jo boste našli na spletu in zagotovo naredite trajen vtis.

Kakšne velikosti je vizitka?

Najpogostejše velikosti za tisk vizitk so 85 x 55 mm, 90 x 50 mm in 90 x 55 mm. Lahko pa imate tudi kvadratno kartico ali tisto z dvojno dolžino ravno velikostjo, ki se zloži na pol. Vse je odvisno od vas in vaših želja glede tiska vizitk. Večina kartic prikazuje samo logotip, ime in kontaktne podatke. Uporabite lahko tudi svojo sliko!

Koliko stane tisk vizitk?

Stroški tiska vizitk so odvisni od količine, vrste papirja, velikosti, debeline in od tega ali tiskate na eno ali dve strani. Običajno se cena na kartico zniža z večjo količino naročila niža.

Kako se lotim tiska vizitke?

Vse se začne z zasnovo. Enostavno je vedno najboljše. Prepričajte se, da so vaše pisave dovolj velike, da jih je mogoče enostavno brati. Vrsta ne sme biti manjša od 8pt (pri absolutnem minimumu) in najmanj 12pt za ime vašega podjetja. Za tiskanje vizitke poskrbite, da ste začrtali pisave in ne pozabite dodati oznak za krvavitev in obrezovanje.

Če niste prepričani o dobavi umetnin za vizitke za tisk, si lahko na našem blogu preberete več nasvetov o izdelavi vizitke.