Članek
Varjenje bakra
Objavljeno Aug 21, 2019

Varjenje bakra je mogoče s tehnologijo laserskega spajanja ali laserskega navarjenja. Gre za posebni način varjenja, za katerega morate imeti posebno opremo. Najverjetneje se sprašujete kdaj je smiselno variti baker? Za varjenje bakra se ljudje odločajo takrat, ko imajo na svojem izdelku različno poškodbe. Ker pa je varjenje bakra v primerjavi z varjenjem želesa ali kakšnege podobne kovine popolnoma drugačno in specifično vam priporočamo, da poiščete podjetje, kjer se na dnevni ravni srečuejo z varjenjem tega materijala.

Najverjetneje veste, da ima bake odlično prevaja elektriko in toploto. Pri varjenju se zaradi njegove prevodnosti toplota izredno hitro razporedi na površino bakra. Pred varjenjem bakra moramo na stroj za varjenje nastaviti na nove nastavitve. Ne smete pozabiti niti na uporabo različnih plinov, ki so na osnovi helija in dušika. V kolikor gre za lasersko varjenje pa strokovnjaki uporabljajo tudi zaščitni plin argon.


				varjenje bakra

Naslednja specifika, ki jo pri varjenju bakra moramo upoštevati je njegova debelina. V kolikor debelina izdelka presega 5 mm je potrebno izdelek pred postopkom varjenja predgreti. Tako se boste izognili morebitnim napakam pri varjenju. V kolikor tega ne boste naredili obstaja namreč izredno velika možnost, da se bo izdelek deformiral, največkrat upognil.

Varjenje bakra zaradi njegovih posebnosti v podjetjih izvajajo s pomočjo ročnega postopka. S klikom na varjenje bakra v začetku našega članka si lahko ogledate podrobne informacije o varjenju tega materijala. Prav tako smo za vas poiskali podjetje, ki vam nudi varjenje tega materijala!