Članek
Dve prijateljici in njune sanje
Objavljeno Aug 30, 2017

Ni lepšega, ko po naključju srečaš dve mali škratinji, ki te totalno nasmejita in polepšata dan. Sprva sem opazila dva psička in pripomnila, kako prestrašena sta.
»Ona dva vedno tak zgledata,« mi odgovori deklica, stara okrog 11 let. V tem se ta bolj pogumen psiček približa in ko ga pričnem božati, pride še drugi. Nakar deklica pove:
»Sta fant in punca. No v bistvu ona je njegova mama in hkrati partnerka.«
»Kako?« ju začudeno vprašam.
»Ja ona je njega rodila in ko se je gonila, sta postala par, tako da mu je mama in punca.«
Začudeno se gledamo, in druga deklica prikimava.
Nato se predstavimo in povesta, da sta mrzli sestrični in prijateljici. Opazujeta moj fotoaparat, ki ga držim v roki in ju vprašam, če želita fotografijo s kužkoma; deklici se razveselita in že kličemo mamico od tiste, ki je imela telefon s seboj.
Pokazali sta mi njune kotičke v gozdu, ter pripomnili, da se najraje igrata v gozdu; pokazali sta mi prelepe poti in potok, ter smreko, na katero je splezal oče ene od njiju.
»Ko bom velika, bom veterinarka« pove prva in druga doda, da bo ona zraven njene ordinacije imela trgovino za živali. Ob tem pomislim, ko bi le zadržali to otroško noto v sebi, kjer je celoten svet kakor na dlani in vse kar želiš, dobiš: DVE PRIJATELJICI IN NJUNE SANJE.

۞