objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 8. november 2013 ob 06:38

Tragikomedija. Filli je za urednika razvedrila TVS postavil - Lombergarja!
Bizaren konec javnega razpisa za urednika razvedrilnega programa TV Slovenija. Marko Filli je hotel Galuniča, Janez Lombergar pa je obljubil Vardjanu ... In potem razplet: moral je prevzeti Lombergar
2013 Pozareport

Odpri galerijo

"Spopad" med Markom Fillijem in Janezom Lombergarjem, generalnim direktorjem RTV Slovenija ter direktorjem TV Slovenija, postaja limonadna tragikomedija. No, bilo bi smešno, če ne bi vsega tega plačevali davkoplačevalci.
Potem ko je Fiili septembra letos programskemu svetu RTV že predlagal razrešitev Lombergarja zaradi očitanih finančnih nepravilnosti, je Lombergar tajno glasovanje na svetu razmeroma pričakovano "preživel". Eni so nato pričakovali, da bo zato odstopil Filli, vendar nič od tega. Filli je samo še enkrat pogoltnil slino in mirno ostal - generalni direktor.
Mimogrede, tokrat ga je Filli (Lombergarja, namreč) rušil po ukazu politične levice, no, ampak Lombergarja so na svetu "rešili" programski svetniki, ki so bližje desnici.
Naši viri pravijo, da Fiili in Lombergar trenutno komajda še komunicirata.
Toda saga "Filli-Lombi" se nadaljuje. Zadnji delovni dan oktobra je Marko Filli poskrbel za novo presenečenje, tokrat zares bizarno. Po koncu javnega razpisa za novega odgovornega urednika razvedrilnega programa je za vršilca dolžnosti urednika tega programa namreč imenoval - Janeza Lombergarja!
Na razpis so se sicer prijavili trije kandidati in ena kandidatka, sami "stari znani obrazi". Poleg članice uredništva razvedrilnega programa Dijane Štraus Svetlik še urednik oddaje Tednik Igor Pirkovič, podjetnik in producent Marko Šidjanin ter Vanja Vardjan, ki zapušča mesto dopisnika RTV iz Zagreba. To delovno mesto namreč ukinjajo, Vardjan se hočeš nočeš vrača nazaj v Ljubljano, znotraj informativnega programa TVS pa ga kakor nočejo, ker je, kot je že znano, milo rečeno - vprašljivo sposoben. Zato se je Vanja Vardjan elegantno zmenil z Lombergarjem, da bi ga slednji ponovno postavil za urednika razvedrilnega programa.
Marko Fiili pa si je za novega odgovornega urednika razvedrilnega programa želel predvsem paradnega voditelja razvedrilnega programa TVS Maria Galuniča, ki se je - spomnimo - prav za to uredniško mesto potegoval že na prejšnjem razpisu, vendar ga Lombergar takrat ni hotel imenovati.
Zato je Filli potegnil nepričakovano potezo in začasno za šefa razvedrilnega programa postavil kar Janeza Lombergarja, kar lahko generalni direktor stori brez vmešavanja programskega sveta. In (ne)srečni Lombergar zdaj poleg funkcije direktorja TVS fura še funkcijo vršilca dolžnosti odgovornega urednika razvedrilnega programa.
Dalje. Bivši vršilec dolžnosti urednika razvedrilnega programa Petar Radović je znotraj razvedrilnega programa postal "urednik uredništva", kam se bo "usedel" Vanja Vardjan, pa se še ne ve ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Markom Fillijem Janezom Lombergarjem Dijane Štraus Svetlik igor pirkovič Marko Šidjani n Vanja Vardjan Maria Galuniča spomnimo Petar Radović

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tragikomedija. Filli je za urednika razvedrila TVS postavil - Lombergarja!