objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 2. april 2012 ob 07:00

Filli in Lombergar zamolčala skrivaško zaposlitev Majde Širce v kupleraju!
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Če se neka ministrica za kulturo po več kot desetih letih(!!!) politične kariere vrne na staro delovno mesto novinarke na RTV Slovenija, je to zanesljivo novica. Še posebej, ker gre za Majdo Širco, ki je vmes zamenjala dve politični stranki, bila državna sekretarka in ministrica v dveh vladah, na koncu pa skupaj s svojo zadnjo stranko Zares na parlamentarnih volitvah klavrno pogorela. Medtem ko je pod Pahorjevo vlado gospodarila in rovarila znotraj kulture, v Zaresovem duetu z državnim sekretarjem Stojanom Pelkom, se je veliko (preveč) ukvarjala z mediji in javno televizijo. Na dveh referendumih sta propadla dva njena ključna medijska zakona, famozni zakon o RTV in še razvpitejši krovni zakon o medijih, za javno televizijo, kamor se je "te dni" bizarno zatekla, je žaljivo govorila, da je "kupleraj", hkrati pa se v škodo državljanov zavzemala za zviševanje RTV-prispevka
Bivši premier Borut Pahor je ni želel za ministrico (on bi raje bi postavil Mitjo Rotovnika), toda bil je prisiljen popustiti koaliciji in Gregorju Golobiču. Zakaj je Golobič (Zares) na vsak način zahteval ministrstvo za kulturo, je enkrat pozneje razložil Matej Lahovnik. Gregor Golobič je obsedeno hotel kontrolo nad mediji, predvsem nad RTV Slovenija.
Majda Širca je bila vedno poslušna političarka, brez lastne volje in značaja. Samo primer, takole za okus. Ko je nekdanja odgovorna urednica razvedrilnega programa Marija Miša Molk pred leti v paničnem nabiranju denarja za eno od svojih oddaj ukinjala nekatere druge oddaje, med njimi tudi Parado plesa, je urednica in voditeljca Parade plesa Barbara Drnač po telefonu poklicala Majdo Širco, takrat državno sekretarko na ministrstvu za kulturo, in ji predlagala, naj se, za božjo voljo, tudi kot nekdanja novinarka kulturne redakcije TVS, vsaj malo upre krčenju kulturnih oddaj na račun razvedrilnih, ji je Širca nonšalatno odgovorila z vprašanjem: "Kakšna je konstelacija?" Češ, ravnala bo v skladu z razmerjem (političnih) sil na televiziji?! Pa še nič ji ni bilo nerodno.
No, danes je Majda Širca simbol propadle političarke in politike.
"Nerodno" ob njeni ponovni zaposlitvi na RTV Slovenija pa je po vsem sodeč generalnemu direktorju RTV Marku Filliju in "podrejenemu" direktorju TVS Janezu Lombergarju, saj sta Šircino novo-staro televizijsko službo javnosti enostavno zamolčala. Vrnitev Majde Širce (te dni, kot nam je v soboto dopoldne pojasnil Lombergar) na Kolodvorsko 2-4 bi namreč zaslužilo vsaj sporočilo za javnost. Smešno molčijo tudi nekateri mainstream mediji, vključno s Slovensko tiskovno agencijo.
Bi le-ti molčali tudi v primeru, če bi se, denimo, nekdanji predsednik državnega zbora in novopečeni prvak Zaresa Pavel Gantar vrnil za tekoči trak v Litostroju, kjer je poznejši politik Gantar nekoč delal?!
Za Fillija preverjeno vem, da ga Majda Širca nikoli ni marala. Toda Marko Filli televizijo vodi zgolj navidezno, dejanski šef je Janez Lombergar. Širca in Lombergar pa sta si zelo zelo blizu. Z njeno zaposlitvijo (in skrivaštvom le-te) Lombergar nedvomno vrača stare usluge za svoje imenovanje za direktorja TVS, po drugi strani pa Lombergar, kot pravijo naši viri, že pripravlja teren za lažje katapultiranje Fillija, da bi tako reševal svojo pozicijo. To kobajagi ne bo "izdaja", ker tudi Filli ni bil zanj. Spomnimo, Filli si je za svojega direktorja TVS želel Patricka Grebla, v zakulisju pa se itak drug drugega opravljata. Po nekaterih informacijah naj bi Lombergar (ki je, znano, resda precej spreten lobist) že prilagodljivo navijal za koprodukcijske pogodbe z nekaterimi producenti, ki naj bi bili blizu SDS. Sicer pa je Lombergar znan tudi po solidnih zvezah v cerkvenih krogih.
Ne glede na bizarno rezaposlitev političarke Širce, prihaja čas za Fillijev in Lombergarjev odhod. Razlogi so očitni. Javni zavod RTV vsak mesec tolče milijon do milijona in pol evrov izgube (trženje pod planom), programska shema in oddaje so takšne, kot so.
In kaj bo sploh delala Majda Širca? Kvečjemu en dokumentarec na leto!
P.S. Pa tudi Zoran Janković in njegova Pozitivna Slovenija zaposlujeta kadre stranke Zares. Tiskovna predstavnica poslanske skupine PS je tako postala Tina Hrastnik, nekdanja tiskovna predstavnica Zaresa in bivša šefinja kabineta ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
novica Majdo Širco Pahorjevo Stojanom Pelkom Mitjo Rotovnika Gregorju Golobiču matej lahovnik Marija Miša Molk Barbara Drnač Marku Filliju Janezu Lombergarju pavel gantar Patricka Grebla zoran janković Tina Hrastnik Gregorja Golobiča

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Filli in Lombergar zamolčala skrivaško zaposlitev Majde Širce v kupleraju!