objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 31. januar 2012 ob 08:06

Drage obiskovalke in obiskovalci Požareporta, dobrodošli v sistem Piano
Novosti, informacije, podrobnosti, navodila. Spletni portal Požareport je postal sestavni del skupne spletne naročnine sistema Piano, ki vključuje nekatere vodilne slovenske medije
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Nekateri vodilni slovenski mediji, med njimi tudi spletni portal Požareport, so se povezali v projekt skupne spletne naročnine Piano. Gre za neodvisni nacionalni plačilni sistem, ki z enkratnim plačilo naročnine omogoča dostop do kakovostnih digitalnih vsebin vseh tistih medijev, ki so vključeni v sistem Piano.
Sistem Piano na naši spletni strani poskusno deluje že dva tedna. Obiskovalke in obiskovalci, ki so se v sistem Piano prijavili do včeraj, 30. januarja, bodo lahko do zaklenjenih digitalnih medijskih vsebin, vključenih v sistem Piano, brezplačno dostopali še nadaljnjih 20 dni. 
Za vse druge pa je od danes naprej za dostop do digitalnih medijskih vsebin, vključenih v sistem Piano, potrebna aktivna, torej plačana naročnina.
Odločite se lahko za tedensko (1,99 evra), mesečno (4,89 evra) ali letno naročnino (48,90 evra). Za ta denar dobite dostop do vseh novinarskih vsebin, objavljenih v medijih, povezanih v sistem Piano.
Sicer pa je dosedanje zanimanje slovenskih spletnih uporabnikov in medijskih partnerjev doslej preseglo vsa pričakovanja, pravijo predstavniki Piana.
Kaj vse dobite s plačilom skupne spletne naročnine Piano
 
POSEBNO OPOZORILO ZA AKTIVNE NAROČNIKE POŽAREPORTA
Sistem skupne spletne naročnine na sistem Piano je samo ena od možnosti za dostop do zaklenjenih vsebin na spletnem portalu Požareport. Še vedno se namreč lahko naročite samo na spletni portal Požareport.
Za vse tiste, ki ste že plačali naročnino za dostop do vseh vsebin na spletnem portalu Požareport, sistem Piano ne prinaša nobenih sprememb. Toda pozor, z aktivno (plačano) naročnino na spletni portal Požareport lahko prebirate samo tiste novinarske vsebine, ki so objavljene na spletnem portalu Požareport, ne pa tudi v celotnem sistemu Piano.
Nekatere vsebine na Požareportu pa bodo še naprej, tako kot doslej, cenjenim uporabnikom dostopne brez plačila naročnine.

KAJ MORATE VEDETI O SISTEMU PIANO
Za eno naročnino boste dobili odprt dostop do izvirnih novic in kvalitetnejših medijskih vsebin na izbranih slovenskih spletnih straneh medijev. Z eno samo prijavo boste imeli dostop do vseh vključenih strani medijev oz. njihovih vsebin, ne glede na to, na kateri strani medija boste plačali naročnino.
Cena mesečne naročnine je 4,89 evrov ali 48,90 evrov na leto. Lahko pa poizkusite tedensko naročnino, in sicer za samo 1,99 evra.
Denar iz vaše naročnine bo razdeljen izključno med spletne strani, ki jih resnično obiskujete. Na ta način boste sami odločali, katere medije in katere novinarje želite podpreti.
NA SISTEM PIANO SE LAHKO NAROČITE TUKAJ
 
Kako lahko plačam Piano naročnino? Plačilo naročnine lahko uredite preko spletnega plačilnega sistema, na katerega boste preusmerjeni po kliku na Pianovo prijavno vrstico v zgornjem delu vsake v Piano vključene spletne strani.
Kje se lahko prijavim? Ko boste opravili svojo registracijo, bo vaš brskalnik shranil piškotek z vašo prijavno informacijo, ki vam bo omogočila dostop do vseh vključenih spletnih strani medijev. Če ste se odjavili, se s klikom na Piano vrstico v zgornjem delu katerekoli strani lahko ponovno prijavite.
Se moram prijaviti na vsaki spletni strani posebej? Ne, ko ste enkrat naročnik Piana, imate dostop do vseh spletnih strani medijev, vključenih v skupen naročniški paket Piano.
Kaj je moja prijava? Vaša prijava je elektronski naslov in geslo, ki ste ga vnesli ob vaši registraciji oziroma prvi prijavi v Piano.
Kako se bralec prijavi in plača? Vse, kar mora bralec storiti, če se hoče prijaviti v Piano, je, da klikne na Piano vrstico v zgornjem delu brskalnika na katerikoli spletni strani vključeni v Piano. To ga takoj preusmeri na stran za izbor in izvedbo naročila. Uporabnik lahko plača z bančnim prenosom, s kreditno kartico, preko SMS sporočila ali preko drugih spletnih plačilnih sistemov Piana.
Bo Piano dostopen za mobilne naprave? Omogočanje mobilne različice Piana je v načrtu za drugo polovico leta 2012.
Od kdaj moram plačati? Sistem Piano je bil v Sloveniji uveden v dveh fazih. Poskusna doba se je začela 16. januarja. Od takrat naprej so spletne strani vključenih medijev prikazovale Piano vrstico, na kateri ste lahko opravili brezplačno prijavo. Potreben je bil samo vnos vašega elektronskega naslova. S prijavo ste si zagotovili dodatno obdobje brezplačnega prebiranja vseh vsebin do 20. februarja.
Od 31. januarja naprej je dostop do celotnih vsebin na pridruženih medijih že omejen, za njihovo neomejeno prebiranje pa se bo potrebno naročiti na eno izmed treh Piano naročnin (tedenska, mesečna, letna). V primeru, da ste opravili registracijo elektronskega naslova v predhodnem obdobju, imate brezplačen dostop še vse do 20. februarja.
Kako bom dobil potrdilo oziroma račun? Če za vašo plačano naročnino zahtevate račun, prosimo, da v času 14 dni po plačilu izpolnite svoje podatke na http://www.pianomedia.si/customer/settings.php - urejanje podatkov za račun. S klikom na zgodovino plačil si lahko svoj posamezni račun nato prenesete na svoj računalnik.
Se po plačilu naročnine dostop za prebiranje vsebin veže na računalnik ali na osebo, kot uporabnika? En račun je vedno namenjen eni osebi. Ne morete ga deliti, lahko pa ga z dodeljenim geslom uporabljate na do štirih različnih računalnikih ali drugih napravah.
Kaj naj naredimo v primeru, da smo podjetje in želimo omogočiti dostop do vsebin vsem zaposlenim ali strankam? Če želite nuditi dostop več kot 10 osebam, se nam, prosimo, javite, in poslali vam bomo več informacij ter na zahtevo tudi ponudbo za skupinsko naročnino.
Kakšne podatke shranjuje Piano? Imajo mediji dostop do mojih zasebnih podatkov? Trudimo se, da bi zbirali čim manj osebnih podatkov. Imamo vaš elektronski naslov, zaradi razdelitve vašega plačila med založnike zbiramo tudi informacije o tem, kako uporabljate spletne strani. Ne shranjujemo pa informacij o kreditnih karticah. Mediju, kjer ste se prvič registrirali v Piano sistem, omogočamo, da pozna vaš elektronski naslov, saj ste v prvi vrsti njihov bralec.
Lahko uporabljam Piano v svojem mobilnem telefonu ali v tabličnem računalniku? Piano sistem deluje na brskalnikih v mobilnih napravah, ki podpirajo piškotke (majhne besedilne datoteke z ID oznakami, ki so shranjene v spletnem brskalniku). Ko uporabljate brskalnik, ki ne podpira piškotkov, do plačljivih vsebin kljub vašemu plačilu ne boste mogli dostopati. Brskalnik vam bo pri tem prikazal opozorilo, da  v nastavitvah v brskalniku nimate onemogočenih piškotkov.
Kaj če imam dodatna vprašanja? Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja, pišite nam na info@pianomedia.si
 
Drage bralke in bralci, ostanite še naprej z nami.
Bojan Požar, odgovorni urednik 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
SI LAHKO POGLEDATE TUKAJ KAJ MORATE VEDETI O SISTEMU PIANO SE LAHKO NAROČITE TUKAJ Kako lahko plačam Piano naročnino? Kje se lahko prijavim? Kaj je moja prijava? Kako se bralec prijavi in plača? Bo Piano dostopen za mobilne naprave? Od kdaj moram plačati? Kako bom dobil potrdilo oziroma račun? Kaj če imam dodatna vprašanja? info@pianomedia.si

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Drage obiskovalke in obiskovalci Požareporta, dobrodošli v sistem Piano