objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 17. januar 2012 ob 15:43

Jankovićev lekarnar Marko Jaklič med glasovanjem razklal Socialne demokrate
Stari-novi direktor Lekane Ljubljana ostal tudi brez štirih glasov svetnice in svetnikov Liste Zorana Jankovića
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski mestni svet je včeraj zvečer dal soglasje za vnovični mandat Marka Jakliča na stolčku direktorja Javnega zavoda Lekarna Ljubljana, kar smo že poročali. Jaklič je dobil 20 glasov, proti njegovemu imenovanju pa se je izreklo 16 mestnih svetnic in svetnikov.
Za Marka Jakliča, ki mu očitajo sporno vodenje podjetja, preplonkan magisterij in črno gradnjo vikenda, so glasovali izključno svetnice in svetniki Liste Zorana Jankovića. Kljub temu pa Jaklič vseh glasov Jankovićeve liste ni dobil. Izpis glasovanja, ki ga objavljamo v celoti, namreč dokazuje, da Jakliča znotraj Liste Zorana Jankovića niso podprli poslovodeči podžupan Aleš Čerin (ki namesto Zorana Jankovića trenutno "vodi" Ljubljano), Marko Bokal in Eva Strmljan Kreslin, ki so se glasovanja vzdržali, Miro Gorenjšek pa je glasoval celo proti. Medtem ko mestnega svetnika LZJ Gregorja Tomca na seji ni bilo.
Poleg Gregorja Tomca so na seji manjkali še Slavko Ziherl (LDS), Aleš Kardelj (DeSUS) in Zofija Mazej Kukovič (SDS). Kot je nadalje razvidno iz izpisa glasovanja, so proti Jakliču glasovali vsi člani svetniških skupin SDS, Nove Slovenije in Zelenih Slovenije, Socialni demokrati pa so se glede Marka Jakliča "razklali" točno na pol. Dve svetnici sta bili proti, oba svetnika pa sta se vzdržala. Proti razvpitemu direktorju lekarne je glasovala tudi mestna svetnica stranke DeSUS Meta Vesel Valentinčič.

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marka Jakliča aleš čerin Marko Bokal Miro Gorenjšek Gregorja Tomca Slavko Ziherl Aleš Kardelj Zofija Mazej Kukovič Meta Vesel Valentinčič

objavi na pozareport.si

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jankovićev lekarnar Marko Jaklič med glasovanjem razklal Socialne demokrate