objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 18. september 2011 ob 07:03

Vir blizu ministra Križaniča. Racman se za koncesijo lahko obriše pod nosom
Pelilkanovo sporočilo ali zadnji poskus Branka Tomažiča. Lastnik Koloseja Sergej Racman bi rad iz Vrtojbe potegnil dvanajst milijonov evrov na leto, so menda prepričani v Hitu
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Kjub temu, da so svetniki občine Šempeter-Vrtojba, na čelu z županom Milanom Turkom, pred nekaj dnevi vendarle izglasovali pozitivno soglasje za podelitev igralniške koncesije podjetju Alea Iacta d.o.o., ki v Vrtojbi načrtuje gradnjo zabaviščno-igralniškega centra Sailway, vrednega okoli 70 milijonov evrov, vse kaže, da potrebne igralniške koncesije, ki jo podeljuje vlada, oziroma ministrstvo za finance, ne bodo dobili.
Naši viri blizu ministra za finance Francija Križaniča so jasni. Sergej Racman (Alea Iacta) se lahko za koncesijo, po domače rečeno, obriše pod nosom.
"Nacionalna strategija na področju igralništva je zelo jasna, lahko jo preberete na spletni strani finančnega ministrstva. Novih koncesij za igralnice in igralne salone ne predvideva in ne bomo jih podeljevali," dokaj odločno pravi naš sogovornik iz finančnega ministrstva.
Medtem iz  Nove Gorice prihajajo tudi mnenja, da bi se morala Hit in Racman dogovoriti o skupnem projektu v Vrtojbi. Menda bi bilo najbolj pametno, da bi Hit prevzel igralništvo, Racman pa zabaviščni del, no, drugi opozarjajo, da Sergeja Racmana zanima izključno igralni salon, saj menda računa, kot pravijo v Hitu, da bi iz Vrtojbe letno lahko "potegnil" 12 milijonov evrov. Na ljubljanski poslovno-politični sceni pa je slišati, da gre pri Racmanovem projektu za "poslednji poskus" nekdanjega predsednika uprave Hita Branka Tomažiča, ki bi rad ostal pomemben igralec v slovenskem igralniškem poslu.
Vsekakor pa se splača brati anonimni blog Pelikanovo sporočilo, kjer se v slogu pravega filmskega trilerja popisujejo dogajanja v Hitu in projektu Sailway.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milanom Turkom Sergej Racman Branka Tomažiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vir blizu ministra Križaniča. Racman se za koncesijo lahko obriše pod nosom