objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 16. maj 2011 ob 07:09

Kriza ga ne moti. Podjetje sekretarja stranke Zares lani podvojilo dobiček
Bogdan Biščak je lahko zadovoljen: med Janševo vladavino poslovna izguba, pod Pahorjevo vlado pa čisti dobiček
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Huda gospodarska kriza ljubljanskega podjetja za lobiranje in svetovanje Konzul d.o.o., ki je v lasti generalnega sekretarja Golobičeve stranke Zares Bogdana Biščaka, sploh ne moti. Ravno nasprotno, poslovne bilance za leto 2010 kažejo, da je Biščaku uspelo dobiček iz leta 2009 celo podvojiti, prihodke pa povečati za več kot solidnih 30 odstotkov. Če je družba Konzul leta 2009 pridelala dobrih 57 tisoč evrov prihodkov in ustvarila skoraj 18 evrov dobička, je bil Biščak lani še uspešnejši. Prihodke podjetja je Biščaku uspelo dvigniti na 71 tisoč evrov, dobiček pa na več kot 32 tisoč evrov.
Zanimivo, med vlado Janeza Janše, vključno z letom 2008, je Biščakovo podjetje vztrajno beležilo izgubo. Leta 2008, denimo, je ta znašala 17.530 evrov, pod Pahorjevo vlado pa dela dobiček.
Direktor Biščakovega podjetja Konzul d.o.o. je Miloš Čirič, sicer svetovalec predsednika uprave Zavarovalnice Maribor.
Kljub temu, da je lastnik podjetja za lobiranje, sekretarja stranke Zares Bogdana Biščaka - vsaj zaenkrat - zaman iščemo v uradnem registru slovenskih lobistov, medtem ko je Miloš Čirič že registriran kot lobist.

Popravek
Požareport je v ponedeljek, 16. maja 2011 objavil novico, da je podjetje Konzul, katerega lastnik sem, v letu 2010 pridelalo za 30% več prihodkov in skoraj dvakrat večji dobiček (iz 17.000 na 32.000 EUR), kot v letu 2009 in to povezal z zamenjavo Janševe vlade s Pahorjevo. Avtor prispevka zraven še dodaja, da kljub temu, da sem lastnik podjetja za lobiranje, nisem registriran kot lobist. Ker so v članku navedene netočne in nekorektne informacije zahtevamo da, v skladu z  Zakonom o medijih, objavite popravek objavljenih informacij.
Novica je lep primer manipulacije s sicer točnimi podatki. Dobiček in promet v l. 2010 sta namreč narasla izključno zaradi prodaje osnovnega sredstva, ki je bilo kupljeno v letu 2000 in ne zaradi tekočih prihodkov. Ti so bili v letu 2010 na isti ravni, kot leto prej, tako da zamenjava vlade na poslovanje podjetja ni imela niti najmanjšega učinka. Naj ob tem dodam, da bi avtor, če bi dosledno uporabljal iste kriterije kot za moje podjetje, moral objaviti tudi npr podatek, da so se podjetju Report d.o.o., ki izdaja to spletno stran, prihodki od leta 2008 do 2010 zmanjšali za približno 40% (iz približno 266.000 EUR na približno 150.000 EUR). Ali bi tudi to dejstvo povezal z zamenjavo Janševe vlade s Pahorjevo, prepuščam njemu.
Kot lobisti se morajo registrirati tisti, ki se ukvarjajo z lobiranjem. Sam se z lobiranjem ne ukvarjam že 8 let in se tudi v prihodnosti ne nameravam. Zato se seveda tudi nisem in ne bom registriral kot lobist.
Bogdan Biščak
sekretar Zares

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Golobičeve Bogdana Biščaka Janeza Janše Pahorjevo Miloš Čirič popravek Bogdan Biščak
sekretar Zares

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kriza ga ne moti. Podjetje sekretarja stranke Zares lani podvojilo dobiček