objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 27. februar 2011 ob 14:04

Obramboslovec Grošelj, skregan z Jelušičevo, bo šef kabineta Darje Radić
Rad se pohvali, da sta si z Darjo Radić zelo blizu: predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije Klemen Grošelj je novo službo dobil v kabinetu ministrice za gospodarstvo
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Klemen Grošelj, dosedanji asistent na katedri za obramboslovje na ljubljanski Fakulteti za družbene vede in sodelavec Obramboslovnega raziskovalnega inštituta, bolj znan kot predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije, 1. marca zapušča FDV, zaposlil se bo namreč kot novi vodja kabineta ministrice za gospodarstvo Darje Radić. To sta nam danes potrdila oba, ministrica Radićeva in Grošelj, v kabinetu pa bo Grošelj nadomestil dosedanjo šefinjo kabineta Nušo Zajc, ki odhaja na porodniški dopust.
Spomnimo, pred časom smo ekskluzivno objavili novico, da je Nuša Zajc noseča, oče njenega bodočega otroka pa je Peter Medica, šef kabineta ministra za finance Francija Križaniča.
Po nekaterih informacijah Grošelj zapušča katedro za obramboslovje tudi zaradi ministrice za obrambo in profesorice na tej katedri Ljubice Jelušič, kar pa Grošelj zanika. Znano je, da sta se Jelušičeva in Grošelj že pred časom javno sprla zaradi slovenske politike do Afganistana, naši viri pa trdijo, da Grošelj na FDV zase ni več videl prave karierne prihodnosti. Tako naj bi novo službo intenzivno iskal že vsaj tri ali štiri mesece. Da je prestopil v kabinet ministrice Darje Radić, je bilo za nekatere samo vprašanje časa, saj se Grošelj v ožjih družbah rad pohvali, kako sta si Radićevo zelo blizu.
Kar zadeva nadzorni svet Pošte Slovenije, kjer si Grošelj že od začetka svojega mandata neuspešno prizadeva zamenjati generalnega direktorja pošte Aleša Hauca, pa je z novo Grošljevo zaposlitvijo v nerodno situacijo prišla prav ministrica Darja Radić. Ko je Pahorjeva vlada na predlog Radićeve in stranke Zares oktobra lani zamenjala prejšnji nadzorni svet pošte, ki ga je sestavil prejšnji minister za gospodarstvo Matej Lahovnik, je namreč Radićeva javno zagotovila, da v nadzornem svetu pošte ne bo sedel več kot eden uradnik njenega ministrstva. Doslej je bil to samo generalni sekretar ministrstva za gospodarstvo Miloš Šenčur, zdaj je med uradnike ministrstva za gospodarstvo presedlal še en nadzornik pošte Klemen Grošelj.
Sredi prejšnjega tedna so se tudi razširile govorice, da naj bi Agencija za upravljanje s kapitalskimi naložbami države v prihodnjih tednih Klemna Grošlja zamenjala z mesta prvega nadzornika pošte, novi predsednik nadzornega sveta pa naj bi postal Tomaž Orešič, mariborski mestni svetnik LDS in nekdanji kandidat LDS za mariborskega župana.

Popravek
Na spletni strani pozareport.si se v besedilu z naslovom Obramboslovec Grošelj, skregan z Jelušičevo, bo šef kabineta Darje Radić omenja, da dr. Klemen Grošelj odhaja s Fakultete za družbene vede v kabinet ministrice Darje Radić. Ob tej informaciji je še nekaj navedb, ki ne držijo. Dr. Klemen Grošelj zagotovo ne odhaja s katedre za obramboslovje zaradi spora z ministrico za obrambo, saj se ta ne vtika v kadrovsko politiko Fakultete za družbene vede. Dr. Klemen Grošelj je strokovnjak za mednarodno varnostno politiko, mednarodne operacije in misije ter rusko varnostno doktrino in v letih, ko je dr. Ljubica Jelušič še bila na Fakulteti za družbene vede, sta tvorno sodelovala v veliko raziskovalnih in pedagoških projektih. Glede slovenske politike do Afganistana se nikoli nista javno sprla.
Aleš Sila
vodja Službe za odnose z javnostmi MORS

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
klemen grošelj Darje Radič Nušo Zajc Peter Medica Francija Križaniča Ljubice Jelušič Aleša Hauca Pahorjeva matej lahovnik Miloš Senčur Tomaž Orešič popravek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Obramboslovec Grošelj, skregan z Jelušičevo, bo šef kabineta Darje Radić