objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 2. oktober 2009 ob 07:41

Zamenjali Zrimca, nastavili Turšičevo: na železnicah bo stavka!
Delavci in sindikati imajo vsega dovolj: prekipelo tik pred prihodom novega direktorja Brankoviča
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Naša napoved, da bo domnevno samovoljna in nezakonita zamenjava Borisa Zrimca, direktorja nepremičnin na Slovenskih železnicah, z Natašo Turšič, nekdanjo šefico oddelka poslovanja z nepremičninami v mestni občini Ljubljana, in to samo nekaj ur pred včerajšnjim nastopom novega generalnega direktorja železnic Gorana Brankoviča, sprožila revolt železniških sindikatov in celo možnost stavke, se je izkazala za povsem točno. Član nadzornega sveta in vršilec dolžnosti generalnega direktorja železnic Aleš Tavčar, ki imenovanje Turšičeve opravičuje z "gospodarnostjo" (Tavčar je hkrati brez sklepa poslovodstva približno 450 delavcem v infrastrukturi odobril enkratni denarni dodatek v višini od tri do 40 odstotkov povprečne plače), je v sredo odpovedal tudi drugi krog pogajanj med zaposlenimi in začasnim vodstvom, kar je dodatno razjezilo sindikate, zato so napovedali množični upor. Trije člani nadzornega sveta iz vrst zaposlenih (Jože Pavšek, Damjan Rak in Silvo Berdajs) zahtevajo sklic izredne seje nadzornega sveta, že prihodnji teden pa bodo začeli s pripravami na opozorilno stavko. Predsednik sveta delavcev Berdajs opozarja, da so včerajšnji Tavčarjevi sklepi nezakoniti, zato "imajo vsega dovolj". Za stavko pa trdi, da ni naperjena proti novemu direktorju Brankoviču, ampak vladi kot lastniku in vladnim predstavnikom v nadzornem svetu.
Zaokrožil je tudi dokument, ki ga je na vodstvo Slovenskih železnic, oziroma Alešu Tavčarju poslal direktor Zavoda Tivoli Roman Jakič, sicer vplivni politik Golobičeve stranke Zares. Jakič se čudi (glej faksimile), ker ga je Tavčar pred osmimi dnevi obvestil o nenadnem prenehanju pogodbe med železnicami in Tivolijem, ki je zadevala upravljanje z nepremičninami v spodnji Šiški. Jakič v pismu Tavčarju očita, da krši dogovor med ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in prejšnjim generalnim direktorjem železnic Maticem Tasićem, ki sta se dogovorila, da bo nepremičnine v spodnji Šiški (denimo stadion Žak, kjer trenutno igra tudi nogometni klub Olimpija), ki so v lasti Slovenskih železnic, do sklenitve generalnega dogovora med Ljubljano in železnicami, do nadaljnjega upravljal Zavod Tivoli. Jakič Tavčarju tudi očita, da je sporen njegov popis nepremičnin, saj naj bi bilo nekaj nepremičnin iz Tavčarjevega popisa v resnici last mestne občine Ljubljana.

Po nekaterih informacijah naj bi bilo vse to povezano z imenovanjem Nataše Turšič, ki je letos poleti nenadoma zapustila Jankovićev tabor na Magistratu in se 1. septembra zaposlila na Slovenskih železnicah, menda s posredovanjem članice nadzornega sveta Branke Neffat. Naši viri s Slovenskih železnic so prepričani, da se posamezniki in lobiji želijo na poceni način polastiti zemljišč in objektov, ki so v lasti Slovenskih železnic. "In za to rabijo Turšičevo," trdijo naši viri.
Mimogrede, dosedanjemu in samovoljno razrešenemu direktorju nepremičnin Borisu Zrimcu je Tavčar ponudil mesto višjega strokovnega raziskovalnega sodelavca v neimenovanem oddelku.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borisa Zrimca Natašo Turšič Gorana Brankoviča Aleš Tavčar Jože Pavšek Damjan Rak Silvo Berdajs roman jakič Golobičeve Zoranom Jankovićem Maticem Tasićem Branke Neffat

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zamenjali Zrimca, nastavili Turšičevo: na železnicah bo stavka!