objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 6. april 2009 ob 06:54

Prijatelj Aberšek v svoji Tovarni vizij zaposlil dekle ministra Vlačiča
Promocijo prenovljenega kluba Global nad Namo fura agencija ProPiar
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Iztok Aberšek, lastnik oglaševalske agencije Tovarna vizij (Vision Factory), je za vodjo projektov zaposlil nekdanjo novinarko časnika Dnevnik Ano Kandare, bolj znano kot bivšo dolgoletno intimno spremljevalko zdajšnjega ministra za promet in novopečenega podpredsednika Socialnih demokratov Patricka Vlačiča. Aberšek se v družbi rad pohvali, da sta z Vlačičem prijatelja, Ano Kandare pa je v svoji agenciji po naših informacijah zaposlil, še preden se je razšla z Vlačičem, lani jeseni.
Aberšek se bo v zgodovino slovenskega oglaševanja zapisal predvsem po vodenju katastrofalne kampanje za mobilno telefonijo Vega (se spominjate deklet, ki so se brez zveze valjala v blatu, pa nihče ni vedel, zakaj gre, najmanj pa tega, da naj bi šlo za mobilno telefonijo, ki je želela poslovno premagati Mobitel); propadla je na celi črti, ameriško telekomunikacijsko podjetje Western Wireless pa je klavrno zapustilo Slovenijo. Za osvežitev spomina: šefica pravne službe na Vegi je bila zdajšnja predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.
Aberška se spomnimo tudi po aferi z nekdanjimi televizijkami Nino Tomažin, Anjo Rebek in Alenko Vidic, ki so po mučnem sporu z Aberškom zapustile Tovarno vizij in ustanovile agencijo PR Obrat, pozneje pa ProPiar. Zdaj sta v agenciji ProPiar samo še Tomažinova in Vidičeva, Anja Rebek je vmes namreč prestopila na Pristop. Ko so ambiciozna dekleta odšla, jih je maščevalni Aberšek kazensko ovadil policiji, kriminalisti pa so se – po zaslišanju treh damic in Aberška – menda čudili, kako je mogoče, da se vlagajo tako bizarne ovadbe. Naši viri trdijo, da Aberšek kriminalistom sploh ni znal pojasniti, zakaj je kazensko ovadbo vložil. Toda umazano zakulisno vojno proti Nini Tomažin je Aberšek kljub temu nadaljeval. Tovarna vizij je ProPiaru nenadoma prevzela otvoritev prenovljene Name (naj da posel Aberšku, je direktorici Name Bernardi Trebušak menda namignil celo Vlačič), Aberšku pa Tomažinove ni uspelo izriniti iz promocije za prenovljeni klub Global, ki ga Nama in podjetje Industrija zabave d. o. o. otvarjata 15 aprila zvečer, to je prihodnjo sredo (klub bi morali sprva odpreti prihajajoči četrtek, vendar so otvoritev prestavili, menda zaradi slavnostnih gostov iz tujine). Aberšek je pri Bernardi Trebušak figuriral kot tako imenovani medijski svetovalec in ji obljubljal promocijo novega Globala prek Pop TV in Kanala A, pri tem pa se je skliceval na svojega prijatelja Tomaža Peroviča, direktorja informativnega programa Pop TV. Nino Tomažin naj bi rešilo to, da z Aberškom niso hoteli sodelovati novi najemniki Globala iz Industrije zabave (Jones Petek, Izidor Velencei ter Jure Zorčič), Tomažinovo pa močno podpira tudi lobist in svetovalec uprave Zavarovalnice Maribor Miloš Čirič, kot občasni svetovalec nekdanjega predsednika SLS Marjana Podobnika razmeroma vpliven tudi v Slovenski ljudski stranki. Čirič naj bi agenciji ProPiar tudi že zagotovil del kolača letošnjih marketinških poslov v Petrolu (menda prek predsednika uprave Marka Kryžanowskega, toda Aberšek in Vlačič si o tem verjetno mislita svoje), sicer pa je Čirič v  bližnji preteklosti na veliko sodeloval tudi z aktualnim generalnim tajnikom Golobičeve stranke Zares, Bogdanom Biščakom. Bil je namreč štiri leta direktor Biščakovega podjetja Konzul lobiranje in svetovanje d. o. o.. Po zmagi desne politične opcije na parlamentarnih volitvah, jeseni 2004, in oblikovanju Janševe vladne koalicije, pa je Miloš Čirič konec januarja 2005 Biščakovo podjetje zapustil.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Iztok Aberšek Ano Kandare Patricka Vlačiča Katarina Kresal Nino Tomažin Anjo Rebek Alenko Vidic Bernardi Trebušak Tomaža Peroviča Jones Petek Izidor Velencei Jure Zorčič Miloš Čirič Marjana Podobnika Marka Kryžanowskega Golobičeve Bogdanom Biščakom Janševe

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prijatelj Aberšek v svoji Tovarni vizij zaposlil dekle ministra Vlačiča