objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 4. april 2008 ob 05:28

Ekskluzivno: Kolonel med Šrotom in Rakovićevo čuva notar Bohinc
Tajna pogodba o Kolonelu med Danijelo Raković in Boškom Šrotom leži pri notarju Stanislavu Bohincu
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Danijela Raković, famozna borzna uslužbenka mariborske Probanke in domnevna slamnata lastnica fantomske družbe Kolonel, ki lastniško obvladuje Pivovarno Laško in posredno tudi Mercator, se je zavihtela na 4. mesto najbogatejših Slovencev po reviji Manager; še več, postala je celo daleč najbogatejša Slovenka. In zanimivo, tega, da je slamnata lastnica Kolonela, 30-letna borzna uslužbenka ni nikoli zanikala. Po mnenju insajderjev naj bi za lastništvom Kolonela stal nihče drug kot predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot; Rakovićevo pa naj bi za slamnato lastnico postavil na podlagi dogovora z rahlo skrivnostno Mariborčanko Vesno Rosenfeld, nekdanjo lastnico borzne hiše Cogito, ki naj bi za Pivovarno Laško, predvsem pa za Boška Šrota, v preteklih letih opravila večino javnih in tajnih poslovnih transakcij. Rosenfeldova je veljala tudi za dobro prijateljico nekdanjega predsednika uprave Nove kreditne banke Maribor Črta Mesariča, ki naj bi jo spravil do pivovarjev in Šrota. Rosenfeldova je s poslovanjem Cogita prenehala konec leta 2004, ko je Cogito vrnil članstvo na Ljubljanski borzi, posle Cogita pa je prevzela prva dama Probanke Romana Pajenk. Danijela Raković, ki je bila nekoč zaposlena v Cogitu, je danes zaposlena v Probanki. Njena plača znaša približno 2500 evrov bruto, stanuje pa v enem od navadnih mariborskih stanovanjskih blokov. Na sedežu Probanke na Svetozarevski 12 nima niti svoje pisarne, ukvarja pa se s trženjem vrednostnih papirjev. Težka naj bi bila skoraj 147 milijonov evrov.

Naši viri trdijo, da se vsa skrivnost povezave med Danijelo Raković in Boškom Šrotom skriva v njuni notarsko overjeni pogodbi, ki jo hrani mariborski notar Stanislav Bohinc, ki dela na naslovu Vita Kraigherja 1. Po naših informacijah je Bohinc osebni zaupnik Romane Pajenk (mimogrede, predsednica uprave Probanke se je na prej omenjeni lestvici letos prvič uvrstila med sto najbogatejših Slovenecev), kar naj bi dokazal v celi vrsti poslov. Pred časom ga je eden od znanih mariborskih odvetnikov Matjaž Kirbiš nameraval celo kazensko ovaditi, ker se je kot notar Probanke izrazito postavil na stran Romane Pajenk, proti nekemu nekemu delničarju Probanke iz Italije (ki ga je zastopal Kirbiš), čeprav bi moral kot notar skrbeti predvsem za zakonitost poslovanja družbe. Notarska pogodba med Rakovićevo in Šrotom je tajna superpogodba o prenosu lastništva Kolonela na Boška Šrota, pri čemer naj bi imel slednji veliko težavo, kako to izpeljati. Na primer: če bi Boško Šrot hotel Kolonel danes tudi formalno prenesti nase, bi morala Rakovićeva po nekaterih ocenah plačati več kot deset milijonov evrov davka na kapitalski donos.
Sicer pa je slišati, da naj bi s kopijo notarske pogodbe med Rakovićevo in Šrotom že razpolagal tudi direktor Urada za varstvo konkurence Jani Soršak, ki se ukvarja s koncentracijo lastništva okoli Pivovarne Laško.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danijela Rakovič Boško Šrot Vesno Rosenfeld Črta Mesariča Romana Pajenk Stanislav Bohinc Matjaž Kirbiš Jani Soršak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ekskluzivno: Kolonel med Šrotom in Rakovićevo čuva notar Bohinc