Zdravljenje bolečih čustev

OddajRadmila Čučak, dne 2017-07-17 ob 15:56:28

Pot do občutenja ljubezni poteka preko zdravljenja naših nesrečnih čustev. Če smo čustveno zavrti, če smo čustva tako močno potisnili, da sploh ne vemo, kaj čutimo ali pa ne čutimo ničesar, postajamo negativna oseba in razvijamo psiho-somatske bolezni telesa. Iz čustvenega telesa je treba odpraviti neskladna čustva, ki nas zastrupljajo, saj imajo zelo nizka nihanja, ki nas izčrpavajo. 

V življenju srečamo ljudi, ki nas prizadenejo, razočarajo, ranijo. Toda to so v resnici naše sorodne duše, ki nam prinašajo učne lekcije, ki jih naša duša še ni osvojila. Zato je boleča čustva potrebno ozavestiti, saj je zavest svetloba, ki zdravi. 

Ko nas preplavijo boleča čustva, zapišimo v dnevnik misli, ki jih spremljajo, da bi jih ozavestili in razumeli njihov vzrok. Ne vežimo se na ta čustva in misli, pustimo da se pojavijo in odidejo. Pomembno je, da se z nekom, ki mu zaupamo, pogovorimo o svojih čustvenih težavah. S tem se razbremenimo. Nikakor jih ne ignoriramo ali potiskamo v nezavedno. Če nimamo zaupne osebe, se lahko obrnemo na psiho terapevta.

Negativna čustva doživlja naš ego, ki se skozi njih še bolj okrepi in to je razlog, da se tako rad veže na njih. V meditaciji se lahko vprašamo, kaj se dogaja in prejeli bomo uvide in odgovore. Boleče čustvo ljubeče sprejmemo in ga vprašamo, kaj nam želi sporočiti, kakšna spoznanja in modrosti nam prinaša.  Spomnimo se, kdaj se je podobna bolečina prvič pojavila in ugotovimo, ali se nam ponavlja enak čustveni vzorec. Če bomo poglobljeno dihali, bomo s tem čustva spodbudili, da iz podzavesti pridejo na površje zavesti. Povemo si vse, kar nas teži in si dovolimo solze olajšanja. 

Boleče izkušnje je potrebno razumeti in zdraviti. Velik del zdravljenja je že samo prepoznavanje bolečine, njenega izvora. Izza vsake bolečine se skrivajo različna čustva, izza njih vseh pa je ljubezen, do katere pridemo po zdravljenju travmatičnih čustev.

Potlačena negativna čustva lahko sprostimo s pisanjem pisma svoji podzavesti. Dr. John Gray pravi, da so naša negativna čustva v podzavesti kakor plasti ledene gore. Na samem vrhu, najbližje zavestnemu umu je jeza, pod njo je bolečina, sledita ji strah in krivda, najgloblje pa sta odpuščanje in ljubezen. V zavesti po navadi doživljamo le eno obliko čustev, ostala neizražena pa ostajajo potlačena v podzavestnem in nezavednem umu. Ko izrazimo vse plasti čustev, jih doživimo, občutimo, sprejmemo in zdravimo, pa naposled pridemo do čustev ljubezni. 

- pri pisanju pisma začnemo z jezo, brez analiziranja. Le napišemo svoji podzavesti nekaj stavkov, ki se začnejo na primer: Ne maram da.......zamerim da.....ne prenesem......naveličan/a sem.....želim da....

- nato napišemo nekaj stavkov, ki izražajo bolečino: žalosten/a sem ker......boli me da....težko mi je ker...razočaran/a sem ker.....potrebujem....

- potem napišemo stvake, ki izražajo strah: ....bojim se, da......prestrašen/a sem ker.....strah me je zaradi....

- sedaj usmerimo pozornost na krivdo in odgovornost in zapišemo nekaj stavkov o tem: ....žal mi je ker.... odpusti mi zaradi....nisem hotel/a da.....

- na koncu napišemo stavke, ki izražajo ljubezen: ......ljubim te, ker.....rad/a imam da.....hvala za  .....odpuščam ti zaradi....podpiram te.....cenim to.....

Znak, da so naša čustva potlačena, je naš pretiran čustven odziv na dogodke. V tem primeru je koristno napisati zgornje pismo, da se ta čustva prepoznajo in osvobodijo iz ujetosti v podzavestne blokade, ki preprečujejo prost pretok naše energije. S tem se ta čustva zdravijo, mi pa se počutimo olajšane in razbremenjene. 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ni komentarjev
Radmila Čučak
Radmila Čučak
Objavil/a 2017-07-17 15:56:28 (Jul 17, 2017)
Starejša objava Novejša objava
http://atchat.free.fr/graphics/feelings/sadness/sadness_158.jpg

ZADNJE OBJAVE
Tara
Etno glasba
Vede Peruna
Skalarna energija
Torah Koda
Vnebovzetje Device Marije
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2017
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj