Zdravljenje bolečih čustev

OddajRadmila Čučak, dne 2017-07-17 ob 15:56:28

Pot do občutenja ljubezni poteka preko zdravljenja naših nesrečnih čustev. Če smo čustveno zavrti, če smo čustva tako močno potisnili, da sploh ne vemo, kaj čutimo ali pa ne čutimo ničesar, postajamo negativna oseba in razvijamo psiho-somatske bolezni telesa. Iz čustvenega telesa je treba odpraviti neskladna čustva, ki nas zastrupljajo, saj imajo zelo nizka nihanja, ki nas izčrpavajo. 

V življenju srečamo ljudi, ki nas prizadenejo, razočarajo, ranijo. Toda to so v resnici naše sorodne duše, ki nam prinašajo učne lekcije, ki jih naša duša še ni osvojila. Zato je boleča čustva potrebno ozavestiti, saj je zavest svetloba, ki zdravi. 

Ko nas preplavijo boleča čustva, zapišimo v dnevnik misli, ki jih spremljajo, da bi jih ozavestili in razumeli njihov vzrok. Ne vežimo se na ta čustva in misli, pustimo da se pojavijo in odidejo. Pomembno je, da se z nekom, ki mu zaupamo, pogovorimo o svojih čustvenih težavah. S tem se razbremenimo. Nikakor jih ne ignoriramo ali potiskamo v nezavedno. Če nimamo zaupne osebe, se lahko obrnemo na psiho terapevta.

Negativna čustva doživlja naš ego, ki se skozi njih še bolj okrepi in to je razlog, da se tako rad veže na njih. V meditaciji se lahko vprašamo, kaj se dogaja in prejeli bomo uvide in odgovore. Boleče čustvo ljubeče sprejmemo in ga vprašamo, kaj nam želi sporočiti, kakšna spoznanja in modrosti nam prinaša.  Spomnimo se, kdaj se je podobna bolečina prvič pojavila in ugotovimo, ali se nam ponavlja enak čustveni vzorec. Če bomo poglobljeno dihali, bomo s tem čustva spodbudili, da iz podzavesti pridejo na površje zavesti. Povemo si vse, kar nas teži in si dovolimo solze olajšanja. 

Boleče izkušnje je potrebno razumeti in zdraviti. Velik del zdravljenja je že samo prepoznavanje bolečine, njenega izvora. Izza vsake bolečine se skrivajo različna čustva, izza njih vseh pa je ljubezen, do katere pridemo po zdravljenju travmatičnih čustev.

Potlačena negativna čustva lahko sprostimo s pisanjem pisma svoji podzavesti. Dr. John Gray pravi, da so naša negativna čustva v podzavesti kakor plasti ledene gore. Na samem vrhu, najbližje zavestnemu umu je jeza, pod njo je bolečina, sledita ji strah in krivda, najgloblje pa sta odpuščanje in ljubezen. V zavesti po navadi doživljamo le eno obliko čustev, ostala neizražena pa ostajajo potlačena v podzavestnem in nezavednem umu. Ko izrazimo vse plasti čustev, jih doživimo, občutimo, sprejmemo in zdravimo, pa naposled pridemo do čustev ljubezni. 

- pri pisanju pisma začnemo z jezo, brez analiziranja. Le napišemo svoji podzavesti nekaj stavkov, ki se začnejo na primer: Ne maram da.......zamerim da.....ne prenesem......naveličan/a sem.....želim da....

- nato napišemo nekaj stavkov, ki izražajo bolečino: žalosten/a sem ker......boli me da....težko mi je ker...razočaran/a sem ker.....potrebujem....

- potem napišemo stvake, ki izražajo strah: ....bojim se, da......prestrašen/a sem ker.....strah me je zaradi....

- sedaj usmerimo pozornost na krivdo in odgovornost in zapišemo nekaj stavkov o tem: ....žal mi je ker.... odpusti mi zaradi....nisem hotel/a da.....

- na koncu napišemo stavke, ki izražajo ljubezen: ......ljubim te, ker.....rad/a imam da.....hvala za  .....odpuščam ti zaradi....podpiram te.....cenim to.....

Znak, da so naša čustva potlačena, je naš pretiran čustven odziv na dogodke. V tem primeru je koristno napisati zgornje pismo, da se ta čustva prepoznajo in osvobodijo iz ujetosti v podzavestne blokade, ki preprečujejo prost pretok naše energije. S tem se ta čustva zdravijo, mi pa se počutimo olajšane in razbremenjene. 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Radmila Čučak
0
Feb 09, 2018
Stara havajska metoda zdravljenja....

*** .....žal mi je......prosim, oprosti mi... ......hvala ti .........ljubim te.... ***

https://www.youtube.com/watch?v=7Qoq75-DQm4

Ho'oponopono - Feel it! - YouTube

Self I'dentity through Ho'oponopono is a wonderful tool for self-healing and causes a great improvement in all areas of
#5
Radmila Čučak
0
Nov 25, 2017
Donna Eden je od otroštva jasnovidna. Lahko vidi različne plasti avre, energijska središča v naših subtilnih telesih (čakre) in pretok (skalarne oz. pranične) energije po kanalih (meridijanih) našega eteričnega telesa.

Njen mož je klinični psiholog. Skupaj sta razvila sistem Energijske medicine in napisala več knjig, ki so prevedene tudi v slovenščino.

Za samopomoč pri stresu ali čustveni travmi Donna svetuje preprosto vajo, ki traja manj kot minuto, lahko pa se ponovi večkrat, dokler bolečina ne izzveni.

https://www.youtube.com/watch?v=9kSmKzFHNTw

Energy Medicine for Trauma and Overwhelm with Donna Eden - YouTube

This is your Wednesday Energy Minute with Donna Eden from San Diego, California! http://www.LearnEnergyMedicine.com So m
#4
Radmila Čučak
1
Nov 18, 2017
EFT metoda je zelo učinkovita za zdravljenje bolečih čustev in nakopičenega stresa. Njena prednost je, da je zelo enostavna, deluje pa zelo hitro in učinkovito.

Uporablja nežno trepljanje po točkah, v katerih se končujejo energijski kanali (meridijani) našega praničnega telesa. S tem se razpršijo energijske blokade, ki so skupki negativnih čustev. Pri tem se izgovarjajo besede, ki ustrezajo stanju čustva, ki ga občutimo v tistem trenutku. Na ta način se reprogramira in čisti tudi naša podzavest.

Mag. Vlasta Kuster iz Maribora je strokovna terapevtka te izvrstne metode. EFT zdravi tudi depresijo, v nekaj tednih prakticiranja. Zelo hitro pa olajša vsa negativna čustvena stanja in zaskrbljenost.

https://www.youtube.com/watch?v=zItSAfnPqK4

Eft metoda - Tapkanje z mag. Vlasto Kuster v 150. oddaji Spoznajmose.com - YouTube

Mag. Vlasta Kuster, specialistka Eft metode čustvenega osvobajanja, kot so-ustvarjalka oddaje Spoznajmose.com pripravlja
#3
Radmila Čučak
Radmila Čučak
Objavil/a 2017-07-17 15:56:28 (Jul 17, 2017)
Starejša objava Novejša objava
http://atchat.free.fr/graphics/feelings/sadness/sadness_158.jpg

ZADNJE OBJAVE
Cepljenje povzroča bolezni
Čebele in pesticidi
Aromaterapija: gripa in viroze
Božično jutro
Tara
Etno glasba
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
julij 2018
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj