Razstrupljanje od težkih kovin

OddajRadmila Čučak, dne 2017-02-10 ob 15:10:11

Ker naj bi bili glavni vzroki avtizma zastrupitev s strupi parazitov ali s težkimi kovinami (cepiva), bom v nadaljevanju podala način razstrupljanja od težkih kovin.  Članek ni mišljen kot spodbuda za opustitev zdravljenja z uradno medicino in ker naj bi Codex Alimentaris prepovedal objavljanje zdravilnih učinkovanj rastlin, naj se članek v nadaljevanju bere kot domišljijski spis. Daje smernice, za podrobno terapijo pa naj se bolniki posvetujejo s strokovanjkom za razstrupljanje. Bioresonanca, analiza lasu, krvi ali blata lahko ugotovijo, ali imamo preveč težkih kovin ali parazitov v sebi.

Živo srebro ( v amalgamskih zobnih zalivkah je 50% živega srebra, je v cepivu za gripo, v otroških cepivih je bilo do leta 2000...) raztaplja živce: povzroči oksidativno prizadetost astrocitov in nevronov v možganih, prizadene imunski sistem, moti delovanje nevtro-transmiterjev (glutamina, serotonina, holina, dopamina), ki v našem živčnem sistemu prenašajo informacije od ene živčne celice do druge. Je vzrok težkih bolezni, kot so avtizem, Alzheimer, sindrom motene pozornosti ADD, Asperger sindrom (oblika avtizma), psihoze, demenca, artritis, multipla skleroza, bolezni ledvic, pljuč itd...

koriander

Zelo strupene so tudi kovine svinec, kadmij, aluminij, barij, stroncij, arzenik......med drugim povzročajo raka. Wendy Myers pravi, da kadmij povzroči več raka, kot vse ostale težke kovine skupaj, nahaja pa se v izpušnih plinih avtomobilov in v dimu fosilnih goriv. Svinec pa je v letalskem gorivu kerozinu - torej v zraku, ki ga dihamo.

 Uradna medicina ne ponuja rešitve za odstranjevanje težkih kovin iz telesa, obstaja pa metoda alternativne medicine, ki se imenuje **kelacija**. Izvajajo jo holistični zdravniki in naturopati. V Sloveniji kelacijo izvajajo v bolnišnici le v primeru, da gre za smrtno nevarno zastrupitev s težkimi kovinami. Problem te metode pa je v tem, da iz telesa lahko odstrani tudi esencialne minerale, ki so telesu potrebni ter dodatno preobremeni ledvice. Uporablja sintetične snovi DMPS; DMSA in EDTA, ki so primerne le za akutno zastrupitev z težkimi kovinami, saj imajo pri dolgotrajni uporabi škodljive stranske učinke. 

Naravne snovi, ki odstranjujejo težke kovine iz telesa, po navadi čistijo le kri in ne globljih tkiv. Te snovi so: česen, modificirani pektin citrusov, alge klorela in spirulina, visoki odmerki C vitamina, prečiščeni mineral zeolit, aktivno oglje, sladki koren, selen, brin, čemaž, korenina navadnega repinca, ožepek....Glina čisti težke kovine iz črevesja, veže pa se tudi na esencialne minerale...Majaron varuje tkiva pred učinki težkih kovin, luštrek pa spodbuja izločanje težkih kovin iz telesa.

Posebno je treba omeniti rastline in minerale, ki preprečujejo vezavo težkih kovin v celicah: tekoči klorofil, prečiščeni mineral zeolit, pegasti badelj, origano, rožmarin, kapre, galgant, čemaž (čisti težko dostopna tkiva) ...olje konoplje....

Zelišče, ki čisti težke kovine iz nevronov v možganih ter živo srebro iz medceličnega tkiva, mitohondrijev in celo iz jedra celice pa je KORIANDER, ki prav tako preprečuje, da bi živo srebro poškodovalo DNK v jedru celice. Raziskave so pokazale, da korinader v kombinaciji z algo chlorello v 42 dnevih odstrani velike količine težkih kovin iz telesa: 74% aluminija, 91 % živega srebra in 87% svinca......Koriander odstranjuje toksine iz tkiv in organov, ti se potem kopičijo v krvi, od tam pa jih odstranjuje zelena alga chlorella.(nekateri zdravniki koriander odsvetujejo, ker se ne veže dobro na težke kovine...več o tem v nadaljevanju)

Možgane, ki so težko dostopni, razstrupljajo tudi ginko biloba, galgant, tekoči nano zeolit clinoptilolite, alpha lipoična kislina. Poškodovane nevrone v možganih regenerirajo indijska rastlina ašvaganda, medicinska goba resasti bradovec (Hericium Erinaceus)  in izvleček kurkume (kurkumin). Zdravilo za možganske celice so še ginseng, brahmi (vodni ožepek- bacopa monnieri), B vitamini, olje črne kumine, magnezij, omega 3, ginko biloba, granatno jabolko, magnolija itd...čisti pa jih tudi janež (anis).

SLADKI KOREN (licorice) pa je en najbolj pomembnih tonikov za razstrupljanje, saj iz telesa odstranjuje več kot 1200 vrst znanih toksinov. 

sladki koren (glycryrrhiza glabra) 

Potrebno pa je ugotoviti, zakaj v telesu pride do kopičenja težkih kovin. Kajti če je telo zdravo, bo odvajalo strupene kovine samo od sebe in se nam ne bo treba ukvarjati s tem.  

Dr. Lawrence Wilson razlaga, da telo postane zastrupljeno od težkih kovin zaradi neravnovesja v telesu, ki je prilagoditev na stres zaradi pomanjkanja esencialnih mikro-mineralov ali zaradi nekega vnetja v telesu ( o proti vnetnih sredstvih sem pisala v članku Endometrioza).  Vzrok je lahko tudi okužba preko okuženega klopa z spirueto borelije, ki zakisa telo in povzroči bohotenje kandide, ki oslabi jetra, kar poveča koncentracijo težkih kovin v krvi.  

Proces izločanja težkih kovin poteka namreč preko jeter, ki so glavni organ razstrupljanja. Jetra okrepijo in čistijo pegasti badelj, rožmarin, korenina regrata, sladki koren, tekoči klorofil, črna kumina, reishi goba, neem. Drug organ razstrupljanja so ledvica ( ki jih krepi zlata rozga) ter koža in pljuča. 

Dr Wilson ne predlaga le uživanja zgoraj navedenih snovi, pač pa priporoča celovit sistem razstrupljanja, ki obsega med drugim:

1. Pravilna prehrana: Telo naj ne bo zakisano, ampak bazično ( bolj yang)...Na dan naj ne bi zaužili več kot 150 kilokalorij živalskih beljakovin ( ne več kot 2.5dl mlečnih izdelkov, 5 dkg sira...mesa..), ker le te povečajo občutljivost celic na okoljske strupe. Če le moremo uživajmo ekološka živila iz domače tržnice ali vrta. Študija iz leta 2013 je pokazala, da uživanje ekoloških živil v 7 dnevih zniža raven pesticidov v telesu za 90%.

2.Okrepimo vitalno energijo organov, zlasti sistemov in organov za razstrupljanje, ki so limfa, jetra, ledvice in koža. Zlasti priporočam hojo z bosimi nogami po jutranji travi, na kateri je rosa. Voda namreč poveča električno prevodnost kože in telo iz zemlje vsrkava elektrone, ki nevtralizirajo strupene proste radikale. Ta metoda je preprosta, a zelo učinkovita in poceni. Hodimo lahko tudi po morju ali ležimo v plitvini in se čistimo ter hranimo z mikro minerali, ki so v morski vodi. Istočasno se raztrupljamo, ker sončni žarki povzročajo izločanje strupov. Zato je potrebno piti dovolj vode, da zapustijo telo. Blagodejna je tudi savna, ki izloča svinec, baker, cink, nikelj in druge strupe preko kože. 

3. Telesu zagotovimo potrebno količino esencialnih mikro mineralov. Ko telo dobi potrebne minerale, začne samo od sebe izločati strupene kovine. Prvi korak je kopel v čaju od njivske preslice (zlasti v času polne Lune, ko je učinek 3x večji kakor ostale dneve) ali kopel v magnezijevi mineralni soli (Epson sol ali sol mrtvega morja, ki vsebuje 50% magnezija.... dobi se v Muller-ju in je zelo poceni) z dodatkom sode bikarbone (500 gr soli mrtvega morja in pol šalice jedilne sode bikarbone) . V tej kopeli bo telo dobilo potrebne minerale in ne bo želelo kopičiti težkih kovin iz okolja in hrane.

Lahko pa tudi dolgo časa ležimo v plitvini morja in se hranimo z minerali, katerih je v morski vodi več kot 90. Istočasno čistimo tudi avro od energetskih in čustvenih blokad in poslušamo zvok valovanja, ki znižuje stres. Jaz se pri tem pokrijem s tančico, da me ne opeče sonce, ki je zadnja leta zelo močno. Ali pa obdržimo na sebi majico (kreme za sončenje imajo prav tako strupene snovi, razen če niso ekološke).Če ne moremo na morje ali nimamo banje, lahko naredimo kopel za noge iz soli mrtvega morja ali gline kar v majhni banjici, saj bo telo tudi preko stopal izločilo strupe ter vsrkalo minerale.

Minerale dobimo tudi iz divje hrane, kot so na primer nekatere rastline na travniku (marjetice, regrat, cvet detelje, koprive itd...). Več o tem v knjigi Dario Cortese: Divja hrana

4. Znižanje stresa in strahov (masaža, meditacija, molitev, počitek, smeh, sprehod, prijetna glasba....)

5. Uživanje snovi za razstrupljanje, ki so opisane v tem članku in zmerno pitje vode (1,8 l na dan) , ki odstranjuje strupe, a ne preveč, ker lahko izloča tudi telesu potrebne minerale

Ni potrebno, da se bojimo težkih kovin v hrani, cepivih, kozmetiki, chemtrailih, ...dokler sta naše telo in um v ravnovesju. Če pa že imamo preveliko koncentracijo strupov v sebi, imamo na voljo tudi mnoga preprosta zdravila iz narave.  

Dodatek k objavi s protokolom razstrupljanja ter povzetek 40 ur predavanj 33 ameriških zdravnikov funkcionalne holistične medicine in strokovnjakov za razstrupljanje - Heavy Metal Summit, ki je potekal od 29.1. do 5.2. 2018.

Okolje je postalo zelo strupeno, saj je znanih 80.000 kemikalij s slabim vplivom na zdravje, ki jih dobimo v hrani, kozmetiki, čistilih, vodi, zraku, cepivih, zobnih zalivkah ipd....V krvi novorojencev v ZDA so našli povprečno 186 strupenih snovi, ki so jih dobili od matere skozi placento. Zdravo telo ima naravne sisteme razstrupljanja, med katerimi je najbolj pomemben sistem limfa -kri- jetra- žolč- črevesje, ki razkroji in nevtralizira mnoge škodljive snovi. A če naše zdravje ni optimalno, se težke kovine lahko kopičijo v telesu in v možganih - v njih ostanejo vse življenje in povzročajo številne težke bolezni, kot je Alzheimer, multipla skleroza.....ipd

Ali imamo v telesu preveč težkih kovin nam pokaže bioresonanca, ki jo izvaja Biyovis v številnih lekarnah brezplačno ( s svetovanjem svojih proizvodov Biostile). Od januarja 2018 uporabljajo nov program, ki ga je razvil Inštitut Jožef Štefan, ki natančno pokaže količino težkih kovin, pa tudi morebitno pomanjkanje vitaminov in mineralov ter delovanje telesnih sistemov. Analiza lasu, blata in urina namreč ni zanesljiv pokazatelj, saj oseba, ki se dobro razstruplja, bo imela v blatu, urinu in laseh veliko težkih kovin, med tem ko oseba, ki se slabo razstruplja, ne bo strupov odvajala skozi blato, lase in urin, ampak jih bo kopičila v organih, možganih, kosteh in tkivih. In testi bodo kazali, kakor da nima veliko težkih kovin, med tem ko bo v resnici z njimi zastrupljena. 

Poseben problem so amalgamske zobne zalivke, ki vsebujejo 50% živega srebra, 20-33% srebra, 12-15% kositra, 3-13 % bakra in 1% cinka. Iz zalivke gre v telo približno 1 -10 mcq živega srebra na dan. To zelo slabo vpliva na črevesni mikro biom, ki je temeljnega pomena za zdravje. Težke kovine, gluten iz žit, herbicid Round Up (glyphosate)...ipd.....poškodujejo steno črevesne sluznice in lahko povzročijo sindrom propustnega črevesja, ki je vzrok 85% vseh kroničnih bolezni. To namreč aktivira imunski sistem, da nastajajo kronična vnetja, ki so vzrok kroničnih bolezni. Če bomo odstranili te zobne zalivke, moramo izbrati zobozdravnika, ki uporablja zaščitno membrano, da se med posegom ne zastrupimo z živim srebrom ter sesalec in morda še kisik, saj gredo hlapi živega srebra skozi nos v možgane (zlasti v hipotalamus in hipofizo, kjer moti delovanje HPA osi, ki uravnava hormonski sistem). Ob tem moramo uporabiti snovi za razstrupljanje od živega srebra, ki so opisane v nadaljevanju. Najbolje je, če že 2-3 mesece pred posegom začnemo z razstrupljanjem in nadaljujemo 3-6 mesecev po posegu, oziroma vse dokler bodo rezultati bio - resonance kazali, da imamo preveč živega srebra.

Razstrupljanje je zapleten in dolgotrajen proces, na katerega vpliva mnogo dejavnikov. Zato je najbolje, če najdete zdravnika strokovnjaka za razstrupljanje in to počnete pod strokovnim vodstvom.  V nadaljevanju pa so podane smernice protokola razstrupljanja od težkih kovin, če se tega lotite sami, kot to počnem jaz, ki sem začela z razstrupljanjem maja 2017 in se zdaj pripravljam na odstranitev amalgamskih zobnih zalivk. 

PROTOKOL RAZSTRUPLJANJA OD TEŽKIH KOVIN

1. ANTI- STRES TERAPIJA:

Stres in čustvene blokade preprečujejo uspešno razstrupljanje. Poslabšajo ravnovesje črevesnih bakterij, ki imajo pomembno vlogo pri razstrupljanju in ohranjanju zdravja. Težke kovine povzročajo notranji celični stres in prizadenejo center za čustva - limbični sistem z amigdalo, kar vpliva na nihanja razpoloženja, občutek tesnobe in depresijo. Ko sprostimo neko travmo, se zelo poveča sposobnost telesa, da po naravni poti izloča težke kovine.

Za sproščanje travm je zelo dobra metoda Emotional Freedom Technique EFT (več o zdravljenju čustev sem pisala v objavi * boleča čustva* in *zdravljenje čustvenih bolečin*). Pomembno je tudi, da dihamo globoko, z diafragmo, ker so v možganih nevroni, ki opazujejo dihanje. Če dihamo plitvo, ti nevroni sporočajo amigdali, da smo v stesu in telo je v kroničnem stranju mehanizma *boj ali beg*, ki slabo vpliva na vse telesne funkcije. Zelo pomembno je, da imamo dovolj spanja (7-8 ur), ker razstrupljanje poteka ponoči, med spanjem. 

Stres niža tudi meditacija, sprehod v naravi, zmerna telesna vadba, poslušanje glasbe, joga, delo na vrtu, smeh, druženje s prijatelji ipd....Dobra so tudi anti-stresna zelišča, kot je adaptogen rožni koren (rhodiola). ginseng, sveta bazilika tulsi, ašvaganda, astragalus in sladki koren. Tudi eterična olja znižujejo stres: pomoranča, limona, rožmarin, bergamotka, neroli, vrtnica, ylang ylang, geranija, sivka, kamilica, narda. Pijemo pa lahko tudi čaje, ki pomirjajo stres: bazilika, ingver, melisa, bezeg itd....C vitamin 500-1000 mg (nadledvični žlezi ga potrebujeta za zmanjšanje posledic stresa in proizvodnjo kortizola. Raziskave so pokazale, da znižuje nivo stresnih hormonov v krvi)

2. IZBOLJŠANJE DELOVANJA CELIC

Da celice lahko sprejemajo hranila in izločajo toksine in težke kovine, morajo imeti dovolj energije in zdravo celično membrano, ki je inteligenca celice. Celična membrana ima glavno vlogo pri razstrupljanju, epigenetiki in hormonskem ravnovesju. Vnetje celične membrane je vzrok skoraj vseh kroničnih bolezni. Vneta je lahko tudi membrana mitohondrijev, ki so organizmi, ki proizvajajo ATP energijo. Vnetje povzročata predvsem sladkor in slabe maščobe, zato za zdravje celične membrane uživamo hladno stiskana olja, čim manj sladkorja, dovolj omega 3, sirotko, B vitamine, cink, magnezij, antioksidante, koencim Q10.....

Farmacevtski antibiotiki in živo srebro poškodujejo mitohondrije in črevesno mikro floro. Arzenik zaustavi produkcijo ATP energije v mitohondrijih. Liposomski silicij Bio Sil vstopa v mitohodrije in jih razstruplja od nekaterih težkih kovin. Tudi bio aktivni ogljiki - fulvična kislina ima majhne molekule, ki lahko vstopijo v celice in v mitohondrije in jih čistijo od strupov in težkih kovin. Glavni simptom slabega delovanja mitohodrijev je pomanjkanje energije- utrujenost. Mitohodrije spodbujajo tudi infra rdeča savna in sončni žarki. Kokosovo olje poveča število mitrohondrijev v celici. Acetil L-karnitin varuje mitohondrije in prinaša vanje maščobne celice za večjo proizvodnjo ATP energije. 

Za zdravje naših celic je ključnega pomena naravni telesni anti-oksidant glutation, ki je 5000 x močnejši od večine drugih anti-oksidantov, ki preprečujejo poškodbe v celici s strani prostih radikalov, ki nastajajo v procesu metabolizma, dihanja ali iz zunanjega vira. Nivo glutationa, ki je glavni razstrupljevalec v naših jetrih, znižujejo stres, kajenje, nezdrava hrana, farmacevtska zdravila, alkohol, toksini, kemikalije, EM sevanje, plastika, težke kovine itd.... Vir glutationa so surovo mleko, sadje in surova zelenjava (zlasti zelje, ohrovt, kitajsko zelje, mlada špinača, česen, radič, kreša......(brokoli, cvetača, špinača...se ne smejo uživati surovi)) . Nivo glutationa povečujejo shisandra, limonska melisa, probiotiki, selen, magnezij, N-acetyl cystein, glycine, alfa lipoična kislina, acetil L-karnitin, sirotka, ginko biloba, ašvaganda, vodni ožepek ali brahmi (bacopa monnieri). Silimarin iz pegastega badlja lahko poveča nivo glutationa v jetrih za 30%.

 

3: PRIPRAVA POTI IZLOČANJA TEŽKIH KOVIN

Podpora sistemom izločanja, da se težke kovine lahko izločajo iz telesa, naj traja 1-2 meseca. V tem času krepimo delovanje limfnega sistema, ledvic, jeter in žolčnika ter črevesja. Kajti če bomo jemali snovi za razstrupljanje od težkih kovin, sistemi izločanja pa ne bodo delovali dobro, lahko težke kovine le krožijo po telesu in se odlagajo v druga tkiva. 

- limfni sistem: največ limfnega tkiva je okoli črevesja. Celice oddajajo strupe v limfo, od tam grejo v kri, v jetra, žolč in se izločijo skozi črevesje ali skozi ledvice z urinom. Zato je pomembno, da limfa dobro cirkulira skozi telo. K temu pomaga suho ščetkanje telesa, tek, poskakovanje, ležanje na hrbtu in kolesarjenje z nogami, limfna drenaža, globoko dihanje, pitje dovolj vode, infra rdeča savna, tuširanje izmenično z vročo in mrzlo vodo. Uživamo lahko česen, čebulo, ingver, ginseng....... eterična olja za razstrupljanje skozi limfo: komarček, cipresa, muškatna kadulja, geranija, rožmarin, laški smilj, brin, limona...čaje iz ameriškega slamnika itd...

- ledvice: piti je treba dovolj vode, izogibati se fitinski kislini (s fermantacijo žit, oreščkov, semen), preveliki količini živalskih beljakovin, gaziranim pijačam, sladkorju, jodirani soli, ostrim začimbam.....uživamo snovi, ki negujejo ledvice: vodni ožepek (brahmi ali bacopa monieri), shisandra, šparglji, ingver, vodna kreša, dušena jabolka, orehi, fižol, buča. stročji fižol, špinača, črna redkev, petršilj, klinčki, vitamin C, B vitamini, sezam, goji jagode, oves, ašvaganda, sibirski ginseng, koromač, sok od limone in brusnice....... čaj od melise, bazilike, koprive, preslice, angelike, breze, sladkega pelina, mete, encijana, komarčka, rmana, šentjanževke...

- jetra in žolčnik: jetra so glavni organ razstrupljanja in glutation je najbolj pomemben anti-oksidant, ki nevtralizira različne škodljive snovi. (za povečanje ravni glutationa glej točko 2. ). Limfa prinaša toksine v kri, ki se čisti v jetrih, ta pa strupe in težke kovine odvaja z žolčjo v žolčnik in od tam v črevesje. Zato je zelo pomembna cirkulacija žolča in prehodne žolčne poti. Telo reciklira žolč, tako da ta postaja stara in zgoščena, zaradi česar prihaja do zastajanja. Uživamo snovi, ki redčijo žolč in pospešujejo nastajanje novega žolča.

Hrana, ki čisti in krepi jetra: česen, grenivka, zelena listnata zelenjava, avokado, orehi, kurkuma, žlička olivnega olja z limono zjutraj na prazen želodec...artičoke, čemaž, česen, koleraba, špinača.......Celice jeter regenerirajo: tekoči klorofil, sladki koren, pegasti badelj,  olje črne kumine, neem, goba rei-shi, rožmarin....Čaji za krepitev jeter : bezeg, meta, potrošnik, pušpan, sladki pelin ( nima živčnega strupa tujona), jetičnik, rman, tavžentroža, regrat, sivka........Za pospeševanje izločanja starega žolča: pehtran, česen, kurkuma, kolmež, krhlika, poprova meta, sladki pelin, regrat, repinec, kumina, angelika, rman, vitamin E, omega 3, B vitamini, kokosovo olje, sok rdeče pese........Topli obkladki iz ricinus olja na področju jeter razredčijo žolč in odvajajo stari žolč....Rožmarin poveča količino žolča in encime jeter.

- črevesje: če imamo sindrom propustnega črevesja, se bomo težko razstrupljali. Najhitrejši način za zdravljenje propustnega črevejsa je post ( na primer: en dan v tednu se postimo in uživamo le sirotko, do 2.5 litra na dan) ter zdrava črevsena flora, ki nevtralizira mnoge toksine. Uživamo prebiotike, ki so hrana za dobre mikorbe in probiotike iz fermentirane hrane, kot je kislo zelje, kisla repa, zeljnica, probiotični jogurt, kefir....Vlaknine so hrana za zdrav mikro-biom, ki olajša delo naših jeter in preprečuje vnetja in bolezni. Najboljša hrana za dobre črevesne bakterije z veliko vlaknin so: surova cikorija, surov topinambur, surov česen, čebula, surov por, regrat, šparglji, banane. Črevesno floro uničuje fruktoza, gluten iz pšenice, farmacevtski antibiotiki, kontracepcijske tablete, nesteroidna protivnetna zdravila (Ibuprofen, Naproksen....), kemikalije, pesticidi - glifosat, težke kovine....ipd...

Za celjenje črevesne sluznice je potrebno odstaniti vse, kar povzroča vnetje ( npr. gluten, kazein, paraziti, aditivi v hrani, hrana s pesticidi), jesti dušena jabolka, ki imajo pektin, žolco ekološko rejene govedine, kolagen, omega 3, aloja vero, klorofil... vitamin A, kvercetin (čebula), medicinske gobe, izvajati anti-stres terapijo in povečati pretok žolča (kot je opisano zgoraj)

4. ANTI-PARAZITNA TERAPIJA

Paraziti in težke kovine delujejo v sinergiji. Mikrobi, ko je na primer Borelija, uporabljajo težke kovine kot zaščito v svojih kolonijah (bio filmu). Mnenja so deljena, ali je potrebno najprej izvajajti anti-parazitno terapijo (glej mojo objavo *anti-parazitna terapija*), ali razstrupljanje od težkih kovin. Paraziti namreč v sebi kopičijo težke kovine in manjše mikrobe. Zaradi tega nekateri menijo, da nas paraziti na nek način varujejo pred škodljivim učinkom težkih kovin, ki se nahajajo znotraj parazita in tako ne škodujejo celicam. Svetujejo, da je najprej potrebno narediti razstrupljanje od težkih kovin in nato anti-parazitno terapijo. Drugi spet pravijo, da se ne moremo razstrupiti od težkih kovin, če so te znotraj parazitov in da zato najprej delamo anti-parazitno terapijo in nato razstrupljanje od težkih kovin. 

Glede na to, sem jaz osebno najprej delala 6 mesecev razstrupljanje od težkih kovin, nato pa še anti-parazitno terapijo dva meseca, zdaj pa bom spet delala raztrupljanje od težkih kovin ..nazadnje pa bom izvajala še terapijo zoper Borelijo.

5. RAZSTRUPLJANJE OD TEŽKIH KOVIN

 Svetujejo, da jemljemo snovi, ki razstrupljajo od težkih kovin 4-7 dni zapored, nato pa 7-10 dni pavziramo, zato da telo počiva in se regenerira, kajti razstrupljanje je napor, ki zahteva veliko energije in procesov. Tako delamo 3-4- mesece, oziroma dokler bio-resonanca ne pokaže normalnega nivoja težkih kovin v sledovih. V nekaterih primerih razstrupljanje lahko traja od 1- do 3 let. 

Nekateri svetujejo, da najprej uživamo snovi, ki razstrupljajo telo,  ne pa tudi možganov. Razlog je v tem, da te snovi vlečejo težke kovine iz *skladišč* kot so kosti, maščobne celice in če te snovi niso trdno vezane na atome težkih kovin, ti lahko začenejo krožiti po krvnem obtoku in se kopičiti v možganih. Zato v prvi fazi razstrupljanja ne uporabljajo snovi, ki prehajajo skozi krvno žilno pregrado v možganih in razstrupljajo nevrone od težkih kovin, kot so nano zeolit clinoptilolite, alfa lipoična kislina in koriander.....saj je znano, da alfa lipoična kisline vozi težke kovine ne le iz možganov, ampak tudi v možgane. 

Dr. Daniel Pompa odsvetuje uporabo koriandra. Sam je imel težko izkušnjo, ko zamenjal dve živo srebrni zalivki z zlatimi in je v ustih nastal električni glavanski tok, ki je 10 krat povečal izparevanje živega srebra iz preostalih zalivk. Pil sok od koriandra, ki razstruplja možgane, a je dobil tako hude psihične motnje, da je skoraj končal v bolnišnici. On pravi, da koriander nima vezi, ki bi vezale težke kovine in jih izločile iz telesa, temveč da le premakne težke kovine iz celic, ki potem s krvjo krožijo po telesu in končajo v možganih, kjer lahko povzročijo hude psihične motnje. 

Razstrupljati se lahko začnemo, dokler še imamo amalgamske zobne zalivke, toda morali jih bomo odpraviti, saj so stalen vir zastrupitve. Nekateri ljudje imajo zelo dober naraven sistem razstrupljanja in jim te zalivke ne bodo povzročale problemov. Kdor pa ima kronično bolezen, naj pomisli, ali niso vzrok tudi strupene kovine v amalgamskih zobnih zalivkah. 

- razstrupljanje telesa: Snovi, ki se vežeta na težke kovine, a ne prečkata možganske krvno žilne pregrade sta sintetični snovi  Dimercaptosuccinic acid (DMSA) in 2,3-Dimercapto-1-propanesulfonic acid (DMPS). Natančen protokol razstrupljanja z njima ima dr. Andy Cutler. Te snovi so primerne za akutno zastrupitev z težkimi kovinami, niso pa primerne za dolgotrajno uživanje, ker imajo škodljive stranske učinke. Poleg tega tvorijo le eno ionsko vez s težkimi kovinami in pogosto se zgodi, da zgubijo te atome, ki nato krožijo po telesu in povzročajo škodo. Pogosto se to zgodi v črevesju, kje se težke kovine *odvežejo* in se spet absorbirajo v kri. Tudi žolč prinese strupe v črevesje, ker pa se od tam reciklira nazaj v kri, se lahko vrnejo v kri tudi strupi. 

Zaradi tega je potrebno jemati tudi snovi, ki vežejo težke kovine v črevesju in jih odvajajo z blatom, kot so modificirani pektin citrusov, aktivno oglje, jedilna ilovica, bio aktivni ogljiki (fulvična in humična kislina), prečiščeni  zeolit (toda ne nano, ker ta prehaja skozi črevesno sluznico, za čiščenje črevesja naj bo zeloit, ki ima večje molekule ) ....V črevesju  se te snovi vežejo na težke kovine  in s tem preprečujejo ponovno asorbcijo v kri.  

Težke kovine v krvi pa vežejo modificirani pektin citrusov, bio aktivni ogljiki (humična, fulvična kislina) ter Bio-sil silicij ( ki veže arzenik, talij, aluminij, kositer, ne pa tudi živega srebra). Kri naj bi čistila tudi alga chlorella, ki pa prav tako ne oblikuje vezi z atomi težkih kovin. V prodaji je Humiferr, ki ima humično kislino, ki  se veže na težke kovine v krvi in jih izloča v črevesje. Modificirani pektin citrusov (kot je na primer Pectasal-C) prav tako veže težke kovine v krvi in jih izloča skozi črevesje. 

V celice tkiv vstopajo in jih razstrupljajo nano zeolit (Cytodetox), Bio sil silicij....Bio aktivni ogljiki- fulvična kislina ima majhne molekule, ki vstopijo v celico in celo v mitohodnrije in jih razstrupljajo (humična kislina ima večje molekule in zato ne vstopa v celice, čisti pa črevesje in kri, medcelični prostor (ekstra celično matrico)

če se pojavijo simptomi razstrupljanja (Herxheimer reakcija) , kot so glavobol, utrujenost, prebavne motnje.... je potrebno zmanjšati količno snovi za razstrupljanje ali narediti pavzo.

- razstrupljanje možganov: težke kovine se vse življenje akumulirajo v možganih in povzročajo nevro-degenerativne bolezni, kot so demenca, multipla skleroza, psihične motnje, depresija, napadi panike......motijo tudi delovanje hormonskega sistema.....V možgane vstopajo in jih čistijo od težkih kovin koriander, nano zeolit clinoptilolite (cytodetox) , nano delci bio aktivnih ogljikov (fulvična kislina), alfa lipoična kislina ter sintetična snov EDTA. Alfa lipoična kislina nima močnih vezi z atomi težkih kovin, zato jih lahko *zgublja* na poti skozi telo. Enako velja za koriander, zato je potrebno poleg teh snovi jemati tudi snovi za vezavo težkih kovin v krvi in črevesju.

 Dr. Daniel Pompa za razstrupljanje priporoča liposomski Cytodetox, ki vsebuje prečiščeni nano zeolit clinoptilolite. Ta nastane ob stiku lave z morsko vodo in oblikuje kristalno kletko iz aluminija, silicija in kisika, ki privlači in ujame težke kovine in druge toksične molekule s pozitivnim električnim nabojem. 

Liposomski nano zeolit je zelo majhna molekula, zato lahko prečka membrano celic ter razstruplja celice, tudi v možganih. Vsebuje pa tudi večje molekule, ki razstrupljajo kri, limfo in črevesje. Formuli so dodali tudi organske kisline fulvate ( fulvične kisline), ki se dobro vežejo na težke kovine in jih izločajo iz telesa

Dr Jay Davidson za vezanje strupov najbolj priporoča aktivne bio ogljike, kot sta fulvična ali humična kislina (Bio active carbon). 

V kapsuli je 33% dolgoverižnih, ki ostajajo v črevesju, in se vežejo na strupe, ki jih prinese žolč v črevesje in se od tam lahko spet asorbirajo v kri, če ni sredstva, ki bi se vezalo na njih in jih z blatom odpravilo iz telesa. 
33% je srednje verižnih molekul, ki prehajajo skozi steno črevesne sluznice in čistijo kri, 33% pa je kratkoverižnih, ki so tako majhne molekule, da lahko prehajajo skozi črevesno sluznico v kri in od tam tudi v celice ter možgane in jih razstrupljajo.

Bio active carbon One je za težke kovine in pesticide, kot je glifosat iz Round Up od Monsanta. Bio active carbon plus pa je za biološke toksine, ki jih sproščajo paraziti ( zato so dobri tudi, ko delamo anti-parazitno terapijo) 
Bio aktivni ogljiki pa se ne vežejo na esencialne minerale in vitamine in jih ne odvajajo iz telesa.

Sama sem se odločila za pristop hkratnega razstrupljanja telesa in možganov s preparatom Metal Free, ki ga je razvil dr. David Minkoff. Ima beljakovine, ki trdno vežejo atome težkih kovin kar s tremi močnimi vezmi (ionsko, kovalentno in vodikovo) in zato težke kovine ne krožijo po telesu, ampak se izločijo predvsem skozi črevesje, kar obvaruje ledvica. Ne vežejo se na koristne esencialne minerale, kot to naredita DMPS in DMSA. Učinkovito odstranjujejo živo srebro, antimon, arzenik, berilij, baker, nikelj, uran, svinec, kadmij, aluminij in kositer. DMPS, DMSA in EDTA nimajo tako širokega spektra vezave in so manj učinkoviti, poleg tega tvorijo le eno ionsko vez s težkimi kovinami in jih zgubljajo na poti skozi telo. Metal Free odstranjuje tudi škodljive ostanke zdravil, topila, pesticide, pozitivno nabite škodljive kemikalije ter ostanke bakterij in virusov. Vsebuje mikro-aktivirane alge, ekstrakt Lactobacillus in Bifido bakterij, peptidyl gluconase, glycine, ionizirane morske minerale, koloidni silicij, anti-oksidant glutation, vitamin C, hilauronsko kislino, fulvično, ferulično in lipoično kislino. 

Dobra se mi zdi tudi zeliščna formula, ki jo je razvil dr. George Giorgieu : HMD Heavy Metal Detox. Za to formulo je bila narejena znanstvena raziskava, ki je trajala tri leta in je zajemala 350 ljudi. Niso ugotovoili nobenih škodljivih stranskih učinkov, zagotovo pa na nežen in počasen način odstranjuje uran, arzenik, živo srebro, kadmij, svinec, aluminij, antimon, bismut in nikelj. Primerna je tudi za ADD in avtistične otroke, ki imajo večinoma sindrom propustne črevesne sluznice in zastrupitev s paraziti in težkimi kovinami. Vsebuje rastni faktor iz alge chlorella, koriander in homeopatsko chlorello. Ugotovili so, da koriander ali chlorella sama zase nista učinkovita pri razstrupljanju od težkih kovin, če pa delujeta v sinergiji, kot v tej formuli, pa sta uspešna.  

Pri razstrupljanju so nam v pomoč še naslednje snovi in postopki:

- liposomski C vitamin - magnezij - cink-  B vitamini - vitamin E - selen- žveplo MSM - hrana z veliko anti oksidantov - olje črne kumine- pegasti badelj- tekoči klorofil

- kapre, čemaž, rožmarin, olje konoplje preprečujejo telesu vsrkavanje strupov

- eterična olja za razstrupljanje (pomagajo, a se ne vežejo na težke kovine, ker so prelahka): klinčki, rožmarin, meta, timijan.....Doterra ima mešanico Zendocrine: rožmarin, koriander, brin, tangerina, geranija

- kopeli s soljo mrtvega morja, sodo bikabono in glino, zmerna telovadba

- infra rdeča savna (tudi sončenje): ti žarki 650-800 nm prodirajo v telo in topijo maščobo, v kateri se skladiščijo težke kovine.  Veliko strupov, tudi pesticid glifosat,  se izloča s potenjem, ki naj traja 5-10 minut, po tem pa se je potrebno tuširati s hladno vodo, da se zaprejo kožne pore, kar prepreči, da si se strupi absorbirali nazaj v telo. Preden gremo v IR savno (90 minut pred savno)  pa moramo vzeti snov za vezanje strupov, ki med savno začnejo krožiti iz tkiv v kri ( na primer 6-8 tablet alge chlorella, bio-aktivne ogljike, modificiran pektin citrusov...)

- jutranje žvrkljanje sončičnega ali sezamovega olja v ustih 10-20 minut. Olja nikakor ne smemo pogoltniti, ker se skozi jezik, mukozne membrane in limfni obroč iz limfe, krvi in organov izločajo toksini. Izpljunemo ga in operemo zobe.  V olje lahko damo 1 kapljico eteričnega olja klinčkov, za dezinfekcijo ustne votline od mikrobov

Opozorilo za zeolit: neprečiščeni zeolit v prahu ima lahko kancerogene snovi in težke kovine. zato je potrebno uživati le prečiščeni zeolit. 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Radmila Čučak
0
Jun 08, 2018
Dr. Daniel Pompa za razstrupljanje priporoča liposomski Cytodetox, ki vsebuje prečiščeni nano zeolit clinoptilolite. Ta nastane ob stiku lave z morsko vodo in oblikuje kristalno kletko iz aluminija, silicija in kisika, ki privlači in ujame težke kovine in druge toksične molekule s pozitivnim električnim nabojem.

Liposomski nano zeolit je zelo majhna molekula, zato lahko prečka membrano celic ter razstruplja celice, tudi v možganih. Vsebuje pa tudi večje molekule, ki razstrupljajo kri, limfo in črevesje. Formuli so dodali tudi organske kisline fulvate, ki se dobro vežejo na težke kovine in jih izločajo iz telesa

Več o tem v članku:

https://drpompa.com/additional-resources/health-tips/cell-detoxification-cytodetox-zeolite

Cell Detoxification Upgrade: CytoDetox New Clinoptilolite Zeolite Structure

Upgrade your detox and cell detoxification support with CytoDetox a new Clinoptilolite Zeolite Structure and Scientific
#29
Radmila Čučak
1
May 20, 2018
Dr Jay Davidson za vezanje strupov priporoča aktivne bio ogljike, kot sta fulvična ali humična kislina (Bio active carbon).

V kapsuli je 33% dolgoverižnih, ki ostajajo v črevesju, in se vežejo na strupe, ki jih prinese žolč v črevesje.

33% je srednje verižnih molekul, ki prehajajo skozi steno črevesne sluznice in čistijo kri, 33% pa je kratkoverižnih, ki so tako majhne molekule, da lahko prehajajo skozi črevesno sluznico v kri in od tam tudi v celice ter možgane in jih razstrupljajo.

Bio active carbon One je za težke kovine in pesticide, kot je glifosat iz Round Up od Monsanta. Bio active carbon plus pa je za biološke toksine, ki jih sproščajo paraziti ( zato so dobri tudi, ko delamo anti-parazitno terapijo)

Bio aktivni ogljiki pa se ne vežejo na esencialne minerale in vitamine.
#28
Radmila Čučak
0
Mar 13, 2018
V lekarnah imajo komplet brezalkoholnih kapljic Soria za podporo organov razstrupljanja: glicerinski izvleček artičoke, preslice, pegastega badlja in regrata

https://www.soria-natural.si/izdelek/paket-za-30-dnevno-razstrupljanje-akcija/

Paket za 30-dnevno razstrupljanje AKCIJA - Soria Natural

AKCIJA za celostno razstrupljanje telesa. Pegasti badelj za jetra, artičoka za prebavo, preslica za sklepe, lase. DARILO
#27
Radmila Čučak
1
Feb 10, 2018
Vse, ki vas zanima razstrupljanje, vabim k branju objave, ki sem jo dopolnila s spoznanji Heavy Metals Summit, kjer je predavalo 33 ameriških strokovnjakov za razstrupljanje.......večinoma zdravnikov holistične medicine.......

Funkcionalna ali holistična medicina išče vzroke bolezni in ne zdravi le simptomov.....temveč odpravlja vzroke

Med glavnimi vzroki bolezni so:

- nezdrava prehrana in premalo gibanja

- negativna čustvena stanja, stres in travme

- strupene kemikalije in težke kovine, ki so v vodi, zraku, kozmetiki, hrani ...

- paraziti, ki povzročajo kronične infekcije in z izločki zastrupljajo telo

Temelj zdravja pa je zdrava črevesna flora, ki med drugim nevtralizira mnoge toksine v hrani in s tem razbremeni delovanje jeter ter blaži vnetja, ki jih povzročajo izločki parazitov in strupi
#26
Radmila Čučak
2
Jan 29, 2018
Zahvaljujem se 2870 bralcem objave razstrupljanje od težkih kovin......kmalu bom objavo dopolnila z novimi spoznanji o razstrupljanju.........s srečanja zdravnikov Heavy Metals summit, ki bo potekal od 29.1.do 5.2. 2018.

Dr. Jay Davidson pravi, da je potrebno najprej izvajati anti-parazitno terapijo in nato razstrupljanje od težkih kovin...

Paraziti so namreč kakor goba, ki v sebi zadržujejo težke kovine.....zato je težko odpraviti težke kovine, kadar so znotraj parazitov.....

Pred razstrupljanjem od težkih kovin pa je potrebno najprej odpraviti izvor v telesu, ki je v amalgamskih zobnih zalivkah. Te vsebujejo 50% živega srebra, ki je živčni strup....

Zelo pomembno pa je, da zamenjavo zalivk opravi zobozdravnik, ki je specializiran za to in uporablja zaščito ustne votline med posegom. Največja zastrupitev z živim srebrom nastane med posegom, hlapi skozi nos prehajajo direktno v možgane.

Nikakor pa ne smemo imeti nekaj zlatih zalivk in nekaj amalgamskih, saj v tem primeru nastane galvanski električni tok in se živo srebro zaradi navzočnosti zlata prične sproščati 10 krat hitreje in lahko privede do resnih psihičnih težav... demence...avto-imunskih bolezni itd...

Navzočnost težkih kovin pokaže bio resonanca, ( najboljši je program, ki ga je razvil Inštitut Jožef Šštefan ) in jo brezplačno izvajajo v mnogih lekarnah

http://vizita.si/clanek/alergije/amalgamske-zalivke-tempirane-bombe.html

Vizita.si - Amalgamske zalivke - tempirane bombe?

Srebrne ali amalgam zalivke vsebujejo 50 odstotkov živega srebra, spojine, ki je znanstveno dokazano bolj strupena kot s
#25
Radmila Čučak
1
Sep 12, 2017
V DM na žalost ne prodajajo več soli iz Mrtvega morja, ki ima zelo veliko vsebnost magnezija in se uporablja za kopel. Dobi pa se po zelo ugodni ceni v Mullerju
#24
Radmila Čučak
2
Aug 25, 2017
Analize krvi tri leta starih otrok iz Črne na Koroškem in Mežice so pokazale povišane vrednosti svinca v krvi pri 20% od 90 otrok.

Svinec povzroča poškodbe možganskih celic (sindrom pomanjkanja koncentracije, nižja stopnja inteligence, hiper-aktivnost, slab spomin, epileptični napadi...), poškodbe ledvic, slabokrvnost, neplodnost itd...

Kako bodo zdravili uboge malčke, da se bo nivo svinca v njihovem telescu znižal?

Vir: http://www.24ur.com/novice/slovenija/zaskrbljujoci-rezultati-meritev-svinca-v-krvi-pri-petini-otrok-povisane-vrednosti.html?focus=1

24ur.com - Zaskrbljujoči rezultati meritev svinca v krvi. Pri petini otrok povišane vrednosti

Rezultati meritev svinca v krvi pri otrocih v Zgornji Mežiški dolini so zaskrbljujoči. Analize letos odvzetih vzorcev kr
#23
Radmila Čučak
1
May 14, 2017
Aluminij se kopiči predvsem v možganih (demenca), jetrih, žlezi ščitnici, pljučih in kosteh. Glavni organ za razstrupljanje tega so jetra, ki so obremenjena zaradi številnih funkcij, ki jih opravljajo

Hrana, ki čisti jetra pa je : česen, orehi, avokado, rdeča pesa, zeleni čaj, regrat, začimbe črna kumina, rožmarin in kurkuma ter pegasti badelj
#22
Radmila Čučak
1
Mar 10, 2017
Zanimiv je tudi protokol Dr. Klinghardta, ki za izplavljanje uporablja čemaž in koriander, za vezavo in odstranjevanje živega srebra iz telesa pa algo klorelo. Koriander, imenovan tudi kitajski peteršilj, mnogi prehranski strokovnjaki dobro poznajo kot rastlino, ki veže živo srebro.

vir: Cirila Štuber in Mojca Vozel v pogovoru z dr. Alfred Kobalom, december 2015
http://naravnaimunost.si/Razprave/intervju12.php
#21
Radmila Čučak
2
Mar 04, 2017
Grega Zupan pravi......da me zaradi tega članka lahko nekdo toži......ker nisem strokovnjak za razstrupljanje

torej, vsi ki me mislite tožiti, prosim ne berite tega članka, ker res nimam denarja za tožbe :)))
#20
Radmila Čučak
2
Mar 04, 2017
raziskave so pokazale, da korinader v kombinaciji z algo chlorello v 42 dnevih odstrani velike količine težkih kovin iz telesa: 74% aluminija, 91 % živega srebra in 87% svinca......

.koriander odstranjuje toksine iz tkiv in organov, ti se potem kopičijo v krvi, od tam pa jih odstranjuje alga chlorella
#19
Radmila Čučak
1
Mar 03, 2017
Gregor Škerl......hvala za koristno informacijo o delovanju konoplje na razstrupljanje od težkih kovin
#18
Ana Kos
1
Mar 03, 2017
Mislim, da lahko rečemo, da je zdravnikom res do zdravja ljudi, ampak teorija, dobra ali pa ne, je tako trdo zasidrana v mnoge od njih, da vidijo samo to, kar pravi medicina ... Tako je tudi s cepivi in raznimi zdravili, ki (morda) pomagajo, hkrati pa povzročajo toliko sekundarnih hudih učinkov ...
#17
Gregor Škerl
4
Mar 03, 2017
K tekstu pa dodajam: konoplja je izvrsten detoksifikator, čistilec težkih kovin v telesu.
Deluje tako, da "topi" vezi težkih kovin, ki so namesto mineralov, ki so jih izrinile, vrinjene v molekularne formule. Tako se težke kovine potem vežejo na antioksidante in na elektrolite - soli, s katerimi so potem s sečom odplaknjene iz telesa.
#16
Gregor Škerl
2
Mar 03, 2017
Radmila, zdravniki so se zavezali s Hipokratovo zaprisego k delovanju v dobro ljudi zato je njihov primarni interes skrb za zdravje ljudi.
#15
Radmila Čučak
1
Feb 12, 2017
Dajana <3
#14
Dajana Babič
2
Feb 11, 2017
detoks... 037000
#13
Radmila Čučak
1
Feb 10, 2017
Stoyan....to jim ni v interesu, ker je preveč preprosto in poceni :))
#12
Stoyan Svet
1
Feb 10, 2017
lepo draga Radmila, da si objavila ta članek,
res razstrupljanje telesa bi morali priporočati vsi zdravniki,
ki jim je do zdravja njihovih pacientov,
ne pa samo do provizij farmacevtskih korporacij.
#11
Radmila Čučak
Radmila Čučak
Objavil/a 2017-02-10 15:10:11 (Feb 10, 2017)
Starejša objava Novejša objava
http://kattivatrends.com/wp-content/uploads/2018/01/Detox-Collage.jpg

ZADNJE OBJAVE
Cepljenje povzroča bolezni
Čebele in pesticidi
Aromaterapija: gripa in viroze
Božično jutro
Tara
Etno glasba
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
julij 2018
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj