Radmila Čučak

Prijatelji (16)
Keyser Soze
Leon Kralj
Lara Arh
Ernest Skrjanec
Bojan Pravica
Rastko Plohl
Franc Jazbinsek
Abram1b2 Cej
Spremljevalci (3)
Janez Gril
Almira Catovic
Vitomir Horvat
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Avtizem
Endometrioza
Flat Earth teorija ravne Zemlje je smešna
Antarktika
Razstrupljanje od težkih kovin
Rastline pojejo
Dejan Lučič o skrivni zgodovini
Anti-parazitna terapija
Sveti trije kralji
Kristalne lobanje
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
februar 2017
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Mahadeva s spremljevalko

Radmila Čučak
12.02.2017 09:39 (Feb 12, 2017)

V tišini temne noči

srebrna Luna z žarki valovi

skozi oboke skrivnostnega neba

in osvetljuje samotni Kailash

sredi mogočne Himalaje

Tu sta doma vsevidni Šiva 

in ljubezen njegova - nežna Sati Uma (AUM)

obdana z vencem  rož nesmrtnosti

en drugemu pomenita vse

združena kakor prepleteni vrtnici

ko iz rok neslišno polzijo

vsi elementi stvarstva

in duh veje nad vodami

*  *  *

Yin-Yang polariteta

črnega laboda in bele čaplje

se zliva v faze razvoja

vesolja Šri Yantre

ki utripa kakor notranjega sebstva

mehko srce

*  *  *

zveneči kristali se lesketajo

 v  turkizno prosojnih vodah stvarjenja

pesek je mavričnih barv

kakor na začetku časa

nad njim pa plavajoči 

rožnati lotosi ljubeče modrosti

*  *  *

O Mahadeva Šiva

ali je še tako

kot je nekoč bilo?

***

Avtor pesmi in slike Radha. Sliko sem podarila Tara Yoga Centru v Ljubljani, podružnici Univerze Yoge Bihar School of Yoga, India.

Anti-parazitna terapija

Radmila Čučak
11.02.2017 11:03 (Feb 11, 2017)

Človek je gostitelj za več kot 130 vrst parazitov, ki so lahko majhni enoceličarji ali pa meter dolge trakulje. Povzročajo mnoge kronične bolezni, česar se večina zdravnikov ne zaveda, ker analiza blata ne pokaže pravega stanja. Dr. Loius Parish meni, da je na primer četrtina prebivalcev New Yorka okužena s paraziti, drugi menijo, da 50% američanov vsaj enkrat v življenju napadejo paraziti. Dr. Steven Rochlitz pravi, da je 50% vodnih virov v ZDA okuženih s protoazo Giardia lamblia, ki jo klor ne more uničiti. 

Vzrok okužbe so lahko uporaba antibiotikov (oslabijo naš imunski sistem), oporečna voda, prenos z domače živali, premalo skuhana hrana, javni prostori, topilo (izopropilalkohol) v kremah, šamponih, milih, zobnih pastah in predelani hrani, ki je medij za razmnoževanje parazitov... itd.

Dr. Kalcker Ludwig je prišel do ugotovitve, da regresivni avtizem povzročajo strupi, ki jih izločajo paraziti. On pravi, da je v roku treh let možna ozdravitev avtizma z anti parazitno terapijo.

Razstrupljanje od težkih kovin

Radmila Čučak
10.02.2017 15:10 (Feb 10, 2017)

Ker naj bi bili glavni vzroki avtizma zastrupitev s strupi parazitov ali s težkimi kovinami (cepiva), bom v nadaljevanju podala način razstrupljanja od težkih kovin.  Članek ni mišljen kot spodbuda za opustitev zdravljenja z uradno medicino in ker naj bi Codex Alimentaris prepovedal objavljanje zdravilnih učinkovanj rastlin, naj se članek v nadaljevanju bere kot domišljijski spis. Daje smernice, za podrobno terapijo pa naj se bolniki posvetujejo s strokovanjkom za razstrupljanje. Bioresonanca, analiza lasu, krvi ali podobne analize lahko ugotovijo, ali imamo preveč težkih kovin ali parazitov v sebi.

Živo srebro ( v zobnih zalivkah, cepivih...) raztaplja živce: povzroči oksidativno prizadetost astrocitov in nevronov v možganih, prizadene imunski sistem, moti delovanje nevtro-transmiterjev (glutamina, serotonina, holina, dopamina), ki v našem živčnem sistemu prenašajo informacije od ene živčne celice do druge. Je vzrok težkih bolezni, kot so avtizem, Alzheimer, sindrom motene pozornosti

Avtizem

Radmila Čučak
10.02.2017 12:37 (Feb 10, 2017)

Dr. Kalcker Ludwig je prišel do ugotovitve, da regresivni avtizem povzročajo strupi, ki jih izločajo paraziti. On pravi, da je v roku treh let možna ozdravitev avtizma z anti parazitno terapijo. Pred 20 leti je bil 1 avtistični otrok na 10.000 otrok, danes pa je zlasti v ZDA epidemija avtizma, ki je tam diagnosticiran že pri 1 izmed 54 otrok. 

Dr. Kalcker pravi, da gre pri tej bolezni za prekinitev med možgani v področju trebuha (pleksus solars čakra) ter možgani v glavi. Paraziti v črevesju izločajo strupe, katere absorbira debelo črevo. To pa povzroča simptome avtizma, kot so:

***hyper amonia encefalopatija, zaostanek v rasti, slaba koordinacija telesa, tresenje, epileptični napadi, letargija, določeni položaji telesa, neodzivnost, čustvena odmaknjenost itd

Nekateri priporočajo, naj nosečnica uživa jod, kot preventivo pred avtizmom otroka (kapljico Luglove raztopine namaže po zapestju, ker se jod dobro absorbira skozi kožo....če se jod hitro absorbira, ima telo pomanjkanje joda, če p

Rastline pojejo

Radmila Čučak
04.02.2017 11:34 (Feb 04, 2017)

Med koreninami in listi rastline tečejo električni tokovi z nizko voltažo. Z elektrodami lahko merijo električni upor in jih pretvorijo v slišni zvok s sintisajzerjem. Tako lahko slišimo lepe zvoke, zlasti zdravilnih rastlin- zelišč in začimb. Rastline se odzivajo tudi na dotik in spremembe v okolju.

V drevesnici Koper so pritdili elektrode na drevo in poslušali njegove ubrane zvoke. Ko pa so odtrgali en sam list, so zvoki prenehali. 

V prilogi je video o zelo starem božičnem kaktusu, ki oddaja lepe zvoke. Lastnica pravi, da je rastlina prava glasbenica, včasih pa preneha peti, na primer, ko gospa odide iz sobe.  Pravi, da manjše rastline več pojejo, tudi v odvisnosti od njihovega razpoloženja ali glede na misli in čustva navzočih oseb. 

Napravo za snemanje zvokov rastlin so razvili v italijanskem mestu Damanhur, kjer že 30 let proučujejo, ali imajo rastline inteligenco. Ugotovili so, da če so zadovoljne, lepše pojejo.

Kaj vse zmorejo rastline? Ali živijo skrito življenje? Franci Dovč podjetnik - YouTube

Danes smo v ozadju prvega dela oddaje, imeli zanimivo glasbeno podlago. Glasbo so dirigirale namreč rastline! Današnji gost Franc Dovč nam je pokazal ter kaj...

Kristalne lobanje

Radmila Čučak
24.01.2017 13:34 (Jan 24, 2017)

Originalne kristalne lobanje so iz kristala gorske strele (kvarc SiO2) in nosijo visoke frekvence modela dvanjast vijačne človeške DNK. Na Zemljo naj bi prišle iz drugih svetov še v času zdaj potopljene mistične celine Lemurije, ki se je nahajala na področju današnjega Pacifika pred več deset tisoč leti. Danes je znano, da so kristali nosilci zavesti in da lahko hranijo tudi informacije, kot je spomin. V zdravilstvu obstaja terapija s kristali, saj naj bi ti s svojo specifično frekvenco vplivali na določene aspekte človeške duševnosti.

Kristalne lobanje naj bi vsebovale arhetipske holografske programe vseobsegajoče Enosti oziroma zavesti, ki ni razcepljena v polaritete yin-yang nasprotij . To je *nebeška zavest* višjih nivojev stvarnosti, v katero lahko vstopamo preko višjega (Kristusovega) jaza naše duše.  Kristalne lobanje naj bi tako bile neke vrste knjižnice Univerzalnega Uma, ki hranijo zapise podobno kakor CD plošča v nelinearnem času ZDAJ.

Sprva je bilo trinajst lobanj, trinajs

Ljubezen male lastovke

Radmila Čučak
17.01.2017 21:37 (Jan 17, 2017)

po e-mailu sem dobila to ganljivo zgodbo o vdanosti in ljubezni med drobnima ptičkama 

From: Ci SCHERY <ci.schery@gmail.com>

Ljubezen  in žalost

Tu je samička, ki se je poškodovala in njeno življenje

je ogroženo. Ko je nizko letela nad cesto, jo je zadel avto.

 ..
Tu ji je samček prinesel hrano in poskušal z vso
ljubeznijo in sočutjem poskrbeti 
zanjo
Ponovno 
ji je prinesel hrano in jo našel  - 
mrtvo. Bil je šokiran...
Poskušal 
jo je premakniti...to je trud, ki se redko opazi 
pri lastovkah.


Zavedajoč se, da je njegova ljubljena mrtva

in da se mu nikoli več ne vrne, je obupano zaklical

z neizpovedljivo ljubeznijo

Stal je poleg nje,užaloščen nad njeno smrtjo.

Ko se je končno zavedel,

da se mu resnično nikoli več ne 

vrne nazaj, je stal poleg nje z globoko žalostjo 

in obžalovanjem


Sveti trije kralji

Radmila Čučak
02.01.2017 12:24 (Jan 02, 2017)

Stara prerokba je šepetala skrivnosti

modrim sinovom Perzije, iskalcem resnice.

Stoletja dolgo so gledali brezmejno zvezdno nebo,

njih srce je upalo videti obljubljeno

*  *  *

In glej! Zdaj na črnem oboku svilnatega neba

kot nežna slutnja

utripa Betlehema zvezda

  *  *  *

V njihovi duši prižiga globoko hrepenenje,

 jih brez oklevanja na dolgo pot požene.

Misterij luči neznane zvezde

nočno nebo nad njimi osvetljuje,

v tišini spokojni se njih srce raduje

*  *  *

Kamele neslišno a vztrajno stopajo skozi puščavo,

velike mehke oči zrejo v daljavo

medtem ko veter briše njihovih kopit sledove.

Na bokih nosijo opojnih dišav in zlata darove,

skupaj z modreci, žejnih nesmrtnosti Vode,

pot Izraela iščejo

*  *  *

Nobena ovira samotnih popotnikov ne ustavi,

Betlehem je vse bližje,

nosijo ga že v svojem srcu,

ljubezen odrešilna je rojena

                                                   (radha)

Praznik svetih treh kraljev je 6. januar, ko pravoslavna

Brezov drevored

Radmila Čučak
31.12.2016 11:07 (Dec 31, 2016)

Od Drenovega griča do Vrhnike imamo lepo sprehajalno pot, kjer je nekoč potekala železniška proga od Ljubljane do Vrhnike. V decembru nas je prijetno presenetila občina Vrhnika, ki je na tej poti od šole Martina Slomška do centra Vrhnike posadila čudovite mlade breze. To je priljubljena pot za mlade in stare ter sprehajalce psov in zdaj bo tam v poletnih mesecih tudi prijetna senca, ko bodo breze dobile bolj košate krošnje.

Zadnjič sem naštela kar 40 brez in ko sem pomislila, da bi bilo dobro, če bila ob poti še kakšna klopica, nas je občina zopet lepo presenetila in ob mladem nasadu v tem tednu postavila kar 6 ali 7 klopic, ki so videti dovolj trdne, da jih morebitni vandali ne bodo mogli zlahka poškodovati. Upam, da bodo tudi breze, ki so jih lepo podprli s tremi koli, nepoškodovano rastle in jih ne bo doletela žalostna usoda, kakor v Ljubljani, kjer so se nepridipravi včeraj znesli nad sadikami v javnih sadovnjakih.

Simbolični pomen breze je nov začetek, čiščenje preteklosti in vi

Aromaterapija: Jelka

Radmila Čučak
25.12.2016 18:09 (Dec 25, 2016)

Danes, na ta meglen božični dan, sem prižgala svečko s skledico vode in eteričnim oljem jelke. Imela sem namen prekaditi stanovanje s kadili, a se mi ni dalo. Pa tudi na zadnjo adventno nedeljo sem že temeljito prekadila stanovanje z raznimi kadili, tako niti ni bilo potrebe za čiščenjem prostora. Nato sem se spomnila napisati kaj več o tem čudovitem drevesu, ki ni primerno le kot božična in novoletna jelka, ampak je nadvse vsestransko zdravilo. Pogledala sem v svoje majhne zvezke o aromaterapiji, kjer piše: 

Smola ali eterično olje  jelke sodi med božične dišave, skupaj s smreko, borom, cimetom, klinčki in pomorančo. Spodbuja delovanje našega uma pri tem pa zmanjšuje napetost in stres. Je tudi zdravilo za vročino, revmatične bolezni, vnetje sinusov in dihalnih poti, blaži bolečine v mišicah, sklepih, križu in prsih.

Iglice jelke vsebujejo največjo količino eteričnih olj prav v zimskem času. Je tudi anti-oksidant, kar pomeni da nevtralizira škodljive proste radikale v telesu, ki povz

Aromaterapija: Duh Božiča

Radmila Čučak
19.12.2016 15:28 (Dec 19, 2016)

V adventnem času nam poleg medenjakov, cimetovih zvezdic, lepo okrašenega venčka s svečami, branja Evangelija in podobno, praznični duh Božiča lahko prinese tudi aromaterapija z zimskimi eteričnimi olji, ki grejejo telo, srce in dušo.  Uporabimo jih lahko v razpršilcu za zrak, kopeli, olju za masažo ali izparilniku.

Praznično razpoloženje pričakovanja Božiča nam ustvarijo eterična olja ali mešanica le teh, ki dajo sladko, začinjeno in toplo aromo, saj ta vzbuja radost, navdušenje, občutek varnosti toplega doma in nas motivira za različna opravila v mrzlem zimskem času.

Ta olja lahko razpršimo tudi po umetni jelki, če smo se iz praktičnih in okoljevarstvenih razlogov odločili, da doma nimamo prave smrečice. Če nimamo flaške za pršenje, lahko eterična olja nakapljamo na kos vate, ki ga skrijemo v smrečico ali adventni venček. 

Adventne Božične mešanice so na primer:

  • pomoranča, smreka, cimet
  • jelka, mandarina, bor, zvezdni janež
  • ingver, bazilika, limeta
  • cimet, klinčki, pomoranča, li

Gloria in Excelsis Deo

Radmila Čučak
18.12.2016 11:47 (Dec 18, 2016)

Videnja nemške nune in stigmate Anne  Catherine Emmerich (1774-1824)

Nad Betlehemom je bilo nebo temno rožnato, nad votlino jaslic in v dolini blizu votline Maraha ter nad dolino pastirjev pa je bila sijoča meglica. V dolini pastirjev (približno 7 km od votline jaslic) je bil hrib, kjer so se pričeli vinogradi, ki so se raztezali vse do Gaze. Na tem hribu je bila koliba treh pastirjev, ki so bili voditelji družin pastirjev, ki so živeli v okolici.

Pastirji so od tu nadzirali gibanje svojih čred in jih svarili z rogom ovna, če so videli prihajati roparje ali vojake, katere so lahko videli od daleč. Družine pastirjev so živele v krogu 10 km od tu. Imeli so majhne kmetije z vrtovi in polji. Zbirali so se na kraju blizu stolpa. Čuvaji so bili na hribu, kjer je bil stolp. Tam so bile tudi koče in zavetišče z mnogimi sobami, kjer so živele žene čuvajev in so pripravljale hrano. Na Sveto Noč sem videla črede, ki so se pasle blizu stolpa.

Ko se je Sveto Dete rodilo, so bili trije pastirji

Meditacija Yogiraja

Radmila Čučak
13.12.2016 08:31 (Dec 13, 2016)

V prejšnji objavi sem opisala srečanje Yogiraja z nesmrtnim himalajskim modrecem Babaji-jem. Yogiraj je dal še eno kratko meditacijo, ki odpira srce. Razširila sem jo in povezala v domišljijsko zgodbo, v kateri smo tudi mi del skupine, ki je potovala z njim v Himalajo.

                                                                         

Dolgo smo hodili ter zvečer prišli so kraja Rudraprayag. To je sveto mesto, ki so ga blagoslovili mnogi himalajski modreci. Bil je prijetno topel večer in pihljal je nežen veter, ki je s seboj prinašal dišeč vonj himalajskih borovcev. Prišli smo do majhne travnate jase, kjer zdaj počivamo na toplem, zaviti v deke. V bližnjem sotočju bistrih rek Alaknanda in Mandaki vidimo nežno svetlikanje vijolično turkizne svetlobe, ki nas kmalu zaziblje v prijeten spanec. Niti opazimo ne, ko Yogiraj ves blažen nekam odide z Babaji-jem, ki se je pojavil tukaj.

Zjutraj se zbudimo v prijetno sveže jutro. Vidimo zlato sonce, kako vzhaja iznad gorskih vrhov. Ozremo

Izkušnja Yogiraja- 2. del

Radmila Čučak
11.12.2016 12:14 (Dec 11, 2016)

Yogiraj Gurunath Siddhat je povedal:

                                                                           Yogiraj

Hotel sem vstati in iti proti temu Bitju, toda nisem se mogel premakniti. Kot bi bil ukoreninjen na mestu, kjer sem sedel. Zato sem bil zadovoljen, da lahko opazujem z mesta, kjer sem nepremično sedel.

Nato je prišel glas od vsepovsod in od nikoder, ki je rekel:

"Ne poskušaj se premikati. Bodi tam, kjer si."

In tako sem samo sedel in opazoval. In molil sem: "Naj je to resnično. Naj to niso sanje." Pogledal sem okoli sebe in videl, da je bila vsa okolica spremenjena. Toda jaz nisem spal, bil sem popolnoma buden. In potem je on prišel iz vode in hodil je. In jaz sem vstal in šel za njim. Ne spominajm se poti, po kateri sva hodila.

Prišla sva do majhnega svetišča resničnega miru (- Shanti satha), ki ni imel zidov, temveč le stebre in streho. Rekel je, naj sedem na travo, meni pa ni bilo mar, kam se bom vsedel, saj sem bil zelo razburjen. Si predstavljate, kako je srečat

Izkušnja Yogiraja - 1. del

Radmila Čučak
10.12.2016 10:01 (Dec 10, 2016)

Srečanje s Kundalini Kriya Yoga Mojstrom, Himalajskim Rishijem BABAJI-jem, po opisu Yogiraj Gurunath Siddhanatha

Odpravili smo se v podnožje Himalaye. Bil je sončni zimski popoldan in na višini 900m (2.900 feet) je bilo precej mrzlo. Dolgo smo hodili in pričele so se spuščati večerne sence. Sonce je zahajalo in nebo je bilo rožnate barve. Prišli smo v kraj Rudraprayag. V bližini sta reki Alaknanda, ki teče zelo hitro ter Mandaki, ki je zelo nežna in počasna. Srečata se v kraju Rudraprayag, ki so ga blagoslovili veliki Himalajski modreci.

Rudraprayag

Prišla je noč in začel sem izgubljati občutek samega sebe, ne svojega resničnega sebstva, temveč občutek nižjega jaza (ega), ki daje občutek, da sem fizično telo in ne duša. Tako sem izgubljal občutek, da sem telo, nisem pa izgubljal zavedanja bitja brez meja.

Pihati je začel vetrič in zavil sem se v deko. Ob izgubljanju občutka ega sem imel občutek, kot da padam v samadhi. Pomislil sem:

Če se bom okopal v hitri in počasni reki, bom kršč

Božična zgodba

Radmila Čučak
08.12.2016 09:44 (Dec 08, 2016)

Resnična luč, ki razsvetljuje vsakega človeka, je prihajala na svet

In Beseda je postala meso in se naselila med nami

(Janez 1: 9,14)

Evangelij Janeza nam razodene, da je bil Božji Sin pred utelešenjem na Zemlji Resnična Luč, nato pa se je materializiral in postal materija.

V jeziku sodobne kvantne fizike bi lahko rekli, da je Jezus iz stanja duhovne Luči in Zvoka (Beseda- Logos) postal najprej telo iz svetlobnih fotonov (elektromagnetni spekter materialne svetlobe v tretji dimenziji), ki je dobil maso (preko Higgsovega bozona) in se učlovečil v telesu iz mesa (materije iz elektronov, protonov in nevtronov).

To potrjuje tudi videnje nemške nune in stigmate Anne Catherine Emmerich (1774-1824), ki je ena največjih jasnovidk v zgodovini Cerkve. Ona je Spočetje Jezusa opisala takole:

Iz Svetega Duha so prišli trije Žarki, ki so se združili v en Žarek in vstopili v Blagoslovljeno Devico Marijo. Ona se je zasvetila, vse v njej, kar je bilo neprosojno, se je umaknilo pred to Božans

Game Master

Radmila Čučak
25.11.2016 12:12 (Nov 25, 2016)

Objemanje energije boginje v sebi

bo vse vas privedlo do novega razumevanja

in vrednotenja življenja

do vizij, ki vas navdihujejo za življenje in ljubezen

na planetu Zemlja

kakor neprecenljiv dragulj, zakopan v temnih plasteh zemlje

in kamenja

Zemlja izžareva svojo briljantno lepoto v votline prostora in časa

morda se zavedate tistih, ki bdijo nad vašim domom

jo doživljate kot kraj obiskovanj in igranja s stvarnostjo

se pričenjate zavedati sebe kot mojstra igre


zamislite si Zemljo, obnovljeno v  njeno resnično lepoto...

trdna drevesa kakor da slikajo globoko modro nebo

oblaki kipijo v oblike mogočnih vrhov

pesmi ptic polnijo ozračje

ustvarjajoča eno simfonijo za drugo,

boginja kliče k čaščenju

tistega, kar dovoli da je ustvarjeno

skozi osrednji misterij krvi

tisti, ki posedujejo njen planet, se učijo o ljubezni

* * *

Matt Darey : Game Master

Embracing the goddess energy within yourselves
Will bring all of you to a new understanding and valuing of life
A vision that inspi

Gamemaster (Chill Mix) • Lost tribe (Matt Darey) : Sony HDR-FX1 - YouTube

Videography, Editing and Production by Stephen Coghill for Lost Tribe aka Matt Darey's song Gamemaster (Mandrake Chill Mix). This video features nature in al...

Antarktika

Radmila Čučak
23.11.2016 10:27 (Nov 23, 2016)

Antarktika, dežela čistosti ledenih kristalov in sinje modrih ledenikov, buri duhove s svojo mistično odmaknjenostjo in nedostopnostjo. Nekateri menijo, da ima Zemlja kristalinsko energijsko mrežo, ki je povezana s kristali pod površjem planeta. Kjer so presečišča te mreže, tam so energijski vrtinci (vorteksi) in inter-dimenzionalni portali (zvezdna vrata), na katerih so stare civilizacije gradile templje in piramide.  Zvezdna vrata so povezava z drugimi dimenzijami in galaksijami v našem vesolju, ki delujejo preko t.i. črvin (Einstein-Rosen mostov- bližnjic)

image

Dva največja portala sta na severnem in južnem tečaju, kjer sta magnetna pola našega planeta. Na južnem geografskem tečaju (na Antrarktiki ) se nahaja severni magnetni pol Zemlje. Med obema poloma tečejo magnetne silnice, ki oblikujejo magnetosfero Zemlje, ki je podobna auri okoli človeškega telesa.

Na voljo je zelo malo satelitskih slik magnetnih polov, ki ne bi bile prirejene tako, da se magnetna portala ne bi razločno videla.

Dan Svetih Nadangelov

Radmila Čučak
18.11.2016 19:58 (Nov 18, 2016)

Pravoslavna cerkev bo čez tri dni (21.novembra ) slavila dan Svetih Nadangelov. Ta praznik so prvič praznovali okoli leta 32o n.št., posvečen pa je sedmim hierarhijam Božjih Angelov ter še posebno njihovemu voditelju Nadangelu Mihaelu. Narodno izročilo pravi, da se Mihael v tem času pojavi na Zemlji kot berač, ki roma po svetu, pomaga ljudem v težavah in jih obrača k Bogu.

Pred tremi leti sem naslikala sliko Arhistratega (=Vrhovnega Poveljnika) Nebeških Legij - Mihaela, po opisu iz Islama, kjer ga opisujejo v človeški podobi s turkiznimi krili in rdečkasto bakrenimi lasmi. Sodobni nauki, ki razlagajo svetlobne žarke kot atribute Božanske Osebnosti, pa pravijo, da se Mihael nahaja na modrem svetlobnem spektru, ki naj bi predstavljal Božjo Moč in Božjo Voljo. Zaradi tega ga sodobne slike pogosto prikazujejo oblečenega v moder plašč.

Prvič se Nadangel Mihael omenja v Stari Zavezi. Njegovo ime pomeni v prevodu: Kdo je kakor Bog? Spisi pravijo, da ko se je Lucifer v Nebesih poveličeval, ga

Cesarica v palači

Radmila Čučak
06.11.2016 15:54 (Nov 06, 2016)

Naveličana ameriške filmske produkcije, ki snema filme polne nasilja in spolnosti, sem prenehala gledati TV. Trenutno gledam le poročila in nadaljevanko Usodno vino. Sem pa predlani odkrila bisere kitajskih filmov in nadaljevank, ki so prave umetnine v estetskem, duhovnem, zgodovinskem in glasbenem smislu.

Navajena na plehke ameriške filme, polne pirotehničnih učinkov, sem bila presenečena nad globino in lepoto kitajskih ( pa tudi japonskih) filmov in nadaljevank. V njih nastopajo igralke v čudovito vezenih in barvitih oblekah, z umetelno izdelanimi frizurami, mistična sporočila se prepletajo z lepoto posnetih kadrov, ki so vsak zase posebna paša za oči, vse skupaj pa spremlja čudovita glasba in nadvse inteligentni in modri dialogi. 

Večina teh nadaljevank in filmov sloni na zgodovini, kar jim daje posebno vrednost, saj je kitajska zgodovina polna nenavadnih in zanimivih zgodb, ki so jih nadvse uspešno prelili na filmsko platno. Vsak kader posebej je zaokrožena celota, zato je vredno

Oglasi

6437.) tiskarna urška 14

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 19.99 €

1504.) srce

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9 €

269.)  7. nebesa

Kategorija: Leposlovje

Cena: 11.99 €

v zimskem času, ko se ne moremo kopati na morju ali kje drugje, so bazeni lahko odlična izbira za plavanje in uživanje v vodnih radostih. v sloveniji je zelo priljubljena destinacija thermana laško, kjer lahko uživate v bazenih, savnah, masažah in drugi storitvah.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

presenetite svojo boljšo polovico s čudovitim valentinovim darilom. na spletni strani mojedarilo, najdete darila za valentinovo s katerim boste razveselili svojo drago oziroma dragega. preverite celotno ponudbo valentinovih daril na spletni strani http://www.mojedarilo.com/oc/2/darila-za-valentinovo

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

ajdovo kašo lahko pripravimo kot prilogo ali pa glavno jed. ajdova kaša malinca ne vsebuje glutena, in je tako lahko prebavljiva. pri malinci je na voljo v eko pridelavi.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

new apple iphone 7plus & 6s plus 128gb gsm factory unlocked whatsapp: +14049824263   contact us through the below email for more information.   email : simoncowan983@gmail.com   whatsapp: +14049824263     apple iphone 7plus   1 year manufacturer warranty 5.5" retina hd display with 3d touch fingerprint-resistant oleophobic coating a9 chip with 64-bit ultrafast 4g lte advanced wireless new 12-megapixel isight camera 4k video recording ios 9 with touch id and apple pay

Kategorija: IP telefoni

Cena: 500 €

3039.) alternativni  načini zdravljenja

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 19.99 €

4341.) 3. stopnja

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

bi radi smučali po ugodnih cenah? potem obiščite spletno strani 1nadan, kjer lahko najdete več dnevne ponudbe za smučanje italija. celotno ponudbo preverite na 1nadan.si!

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

351.)  svoboda v razvalinah

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 9.99 €

4849.) o osebnem računalku

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj